Preminuo predsjednik Hrvatskoga lovačkog saveza i nekadašnji virovitičko-podravski župan Đuro Dečak

Umirovljeni general-pukovnik, predsjednik Hrvatskoga lovačkog saveza i nekadašnji virovitičko-podravski župan Đuro Dečak preminuo je 1. travnja 2022. u sedamdeset i prvoj godini života. Tom prigodom požeški biskup Antun Škvorčević uputio je sljedeću sažalnicu:

»Primio sam tužnu vijest da je preminuo gospodin Đuro Dečak, umirovljeni general-pukovnik Hrvatske vojske, predsjednik Hrvatskoga lovačkog saveza i nekadašnji virovitičko-podravski župan. Primite izraze moga dubokog kršćanskog suosjećanja, koje upućujem i njegovoj cijenjenoj obitelji, rodbini i svima drugima koji za njim tuguju.

Želio bih na zemaljskom oproštaju s plemenitim pokojnikom zahvaliti mu za sve dobro koje je nastojao činiti u teško doba kad se uspostavljala neovisna Hrvatska Država i branila njezina sloboda. Preminuli general-pukovnik bio je virovitičko-podravski župan u vrijeme utemeljenja Požeške biskupije, te se radovao njezinoj uspostavi. Zajedno s drugih pet župana na području Požeške biskupije pružio je potporu u obnovi zapuštene zgrade njezina sjedišta, koja je ponovno bila vraćena u vlasništvo Crkve. Kao predsjednik Hrvatskoga lovačkog saveza u različitim prigodama, napose za proslavu sv. Huberta, zaštitnika lovaca rado je svraćao u Požegu i sudjelovao na slavljima u Katedrali. Posljednji puta susreli smo se 3. studenog 2021. godine kad je bio  na nacionalnoj proslavi sv. Huberta i na kraju svete mise kazao: »U ime hrvatskih lovaca obećajem da ćemo poput mudrog graditelja iz današnjeg evanđelja, uvijek najprije sjesti i proračunati imamo li čime očuvati ono što nam je Bog darovao u prirodi.« Uvjeren da će Hrvatski lovački savez nastaviti ostvarivati ono što je plemeniti pokojnik obećao, svjedočim svim njegovim članovima molitvenu blizinu za preminulog predsjednika.

Neka Bog, milosrdni sudac udijeli general-pukovniku Đuri Dečaku vječnu radost i mir u zajedništvu svoga uskrslog Sina Isusa Krista.

Uz izraze posebnog poštovanja«, završava biskup Antun.