Biskup primio provincijalnu poglavaricu Marijinih sestara

U Biskupskom domu u Požegi, 7. travnja 2022. biskup Antun Škvorčević primio je s. Samuelu Markanović, provincijalnu poglavaricu Marijinih sestara čudotvorne medaljice u čijoj je pratnji bila s. Lidija Đorđević, koja djeluje u zajednici Marijinih sestara u Svećeničkom domu u Požegi. Na susretu je sudjelovao i Ivica Žuljević, ravnatelj Svećeničkog doma.

Provincijalka je izvjestila biskupa o vizitaciji sestara koje djeluju u Požegi i određenim promjenama u sestarskim dužnostima, među kojima je i služba kućne predstojnice koju od s. Valerike Duvnjak preuzima s Lidija Đorđević. Uz brigu o umirovljenim svećenicima u Domu, sestre daju svoj doprinos i u drugim biskupijskim središnjim ustanovama, napose u crkvi sv. Lovre. Biskup i provincijalka osvrnuli su se na sestarsko vodstvo biskupijskog Doma sv. Antuna u Zagrebu u kojem borave studentice te na rad sestara u Bolnici sv. Rafaela na Strmcu, i doprinos koji ondje daju sestre podrijetlom iz Benina u Africi.

Biskup je zahvalio s. Samueli za sve dobro koje sestre požrtvovno čine u ustanovama gdje im je povjereno ostvarivati poslanje u skladu s karizmom svoga reda.