Biskupova čestitka imenovanom zadarskom nadbiskupu koadjutoru

Papa Franjo imenovao je 7. travnja 2022. dosadašnjeg katedralnog župnika Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču te ravnatelja Biskupijske ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika Milana Zgrablića nadbiskupom koadjutorom Zadarske nadbiskupije. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio mu je sljedeću čestitku:

» Preuzvišeni i dragi novoimenovani nadbiskupe koadjutore Milane!

Obradovala me vijest da Vas je papa Franjo imenovao zadarskim nadbiskupom koadjutorom. Od srca Vam i bratski čestitam uključenje u Zbor apostolskih nasljednika i u zajedništvo hrvatskih pastira.

Vaše zadarsko iskustvo od sjemenišne formacije do službe prefekta u Nadbiskupskom sjemeništu „Zmajević“ zacijelo je dobar početak za ono što sada kao nadstojnik starodrevne zadarske mjesne Crkve nastavljate vršiti. Po zagovoru sv. Stošije i sv. Krševana podario Gospodin uspjeh Vašem oranju nove brazde i sijanju Božje riječi na njivi koja Vam je povjerena.

Uz srdačnu čestitku za svetkovinu Gospodinova uskrsnuća, s izrazima posebnog poštovanja i odanosti, bratski Vas u Gospodinu pozdravljam«, zaključio je biskup Antun.