Sjednica Upravnog vijeća Caritasa Požeške biskupije

U Biskupskom domu u Požegi, 17. svibnja održana je sjednica Upravnog vijeća Caritasa Požeške biskupije na kojoj je sudjelovao i predsjednik Caritasa, biskup Antun Škvorčević. Uz ravnatelja Caritasa Maria Večerića na sjednici su sudjelovali članovi Ivica Žuljević, Robert Mokri i Katarina Paulić.

Caritas Požeške biskupije, na poziv Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike natjecao se za sudjelovanje u projektu „Ublažavanje siromaštva pružanejm pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza IV“.  Caritas je ispunio sve potrebne uvjete te je uključen u financiranje Ministarstva iz europskih fondova za spomenutu svrhu u iznosu nešto većem od četiri milijuna kuna. Vijećnici su prihvatili spomenutu odluku Ministarstva te će ovih dana biti s njime potpisan ugovor o provedbi projekta po točno propisanim kriterijima. Razmotrena su i neka pitanja koja se odnose na način organiziranja ostvarenja navedenog projekta u suradnji Biskupijskog caritasa sa župnim caritasima kao centrima podjele pomoći, o čemu će se brinuti kvalificirani voditelj, koji će biti izabran putem natječaja. Projekt će biti predstavljen Prezbiterskom vijeću Požeške biskupije na sjednici 23. svibnja ove godine.

Upravno vijeće raspravilo je o još nekoliko aktualnih pitanja iz svoga djelokruga i donijelo odluke o pristiglim zamolbama za pomoć potrebnima u okviru caritasovih mogućnosti.