Hodočašće pješaka u Voćin

Ovogodišnji blagdan Gospe Voćinske, 21. kolovoza ujedno je i središnje slavlje 25. obljetnice Požeške biskupije tijekom kojega će i svetišna crkva svečano biti proglašena Manjom bazilikom. Stoga je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević pozvao vjernike da se u ovoj povijesnoj prigodi pridruže hodočasnicima pješacima koji imaju posebno duhovno značenje.

Po ustaljenom običaju hodočasnici pješaci iz Posavine polaze iz Davora, 20. kolovoza u 4 sata, a njima će se pridružiti pješaci u Novoj Kapeli u 7.30 sati. Po dolasku u Požegu, u crkvi sv. Lovre će zajedno s drugim hodočasnicima, među kojima i učenicima požeške Katoličke gimnazije, u 14 sati primiti blagoslov i nastaviti put prema Stražemanu. Idućega dana, 21. kolovoza u zajedništvu s hodočasnicima Katedralnog arhiđakonata u 5 sati će nastaviti svoj hod prema Voćinu.

Vjernici Zapadno-slavonskog arhiđakonata hodočastit će na sam dan Gospe Voćinske, 21. kolovoza iz Novske i Daruvara (crkva Presvetog Trojstva) gdje je polazak predviđen u 6 sati, dok će pješaci iz Slavonsko-podravskog dijela Biskupije organizirano krenuti iz Virovitice (crkva sv. Leopolda Mandića) u 6 sati, te iz Slatine (crkva sv. Josipa) u 9.30 sati.

Odazovimo se biskupovu pozivu i svojim hodočašćem u Voćin budimo dionici našeg velikog biskupijskog slavlja radosti i zahvaljivanja.