Pješačko hodočašće u Voćin 20. i 21. kolovoza

Tradicionalnom požeško-posavskom pješačkom hodočašću u Voćin pridružit će se ove godine vjernici iz različitih dijelova naše Biskupije, te naznačujemo mjesta okupljanja i odgovorne osobe koje će ga voditi, o kojima valja obavijestiti vjernike u svim župama i potaknuti ih da, napose mladi, na njem sudjeluju.

  1. Pješaci iz Posavskog dijela Biskupije polaze u subotu, 20. kolovoza iz Davora u 4.00 sata (voditelj vlč. Mario Cimbal), a iz Nove Kapele u 7.30 sati (voditelj vlč. Goran Mitrović). Po dolasku u Požegu, u crkvi sv. Lovre u 14.00 sati zajedno s drugim hodočasnicima iz župa grada Požege, među kojima i učenici požeške Katoličke gimnazije, primit će blagoslov i nastaviti put prema Stražemanu (voditelj vlč. Marijan Pavelić). Idućega dana, 21. kolovoza u 5.00 sati, zajedno s drugim hodočasnicima (voditelj vlč. Robert Mokri) nastavit će put prema Voćinu.
  2. Vjernici iz Zapadno-slavonskog dijela Biskupije na pješačko hodočašće polaze u nedjelju, 21. kolovoza iz Daruvara (crkva Presvetog Trojstva) u 6.00 sati (voditelj vlč. Ivan Popić), a iz Novske (crkva sv. Luke Evanđelista) u 6.00 sati (voditelj vlč. Robert Medved).
  3. Hodočasnici pješaci iz Slavonsko-podravskog kraja u Voćin polaze 21. kolovoza iz Virovitice (crkva sv. Leopolda Mandića) u 6.00 sati (voditelj vlč. Ivica Šoh), iz Slatine (crkva sv. Josipa) u 9.30 sati (voditelj vlč. Dragan Hrgić) te iz Čačinaca (crkva Presvetog Trojstva) u 9.00 sati (voditelj Nedjeljko Androš). Pješacima će se iz Virovitice pridružiti i učenici Katoličke klasične gimnazije u Virovitici.

Na karti su prikazana mjesta i vrijeme kada kreće pješačko hodočašće u Voćin. U pješačkom hodočašću posebno mjesto imaju mladi, a za koje će biti zadužen jedan svećenik na razini svakog dekanata. Sudjelovanje mladih, napose ako treba osigurati noćenje u Stražemanu, potrebno je prijaviti Pastoralnom centru u Požegi.