Preminuo subotički biskup Slavko Večerin

Subotički biskup Slavko Večerin preminuo je u petak, 26. kolovoza u Domu za smještaj odraslih i starijih osoba Zrenjaninske biskupije „Misericordia“ u Kikindi. Tom prigodom požeški biskup Antun Škvorčević uputio je izraze suosjećanja generalnom vikaru Subotičke biskupije Ferencu Fazekasu.

»Duboko me pogodila brza i prerana smrt cijenjenog subotičkog biskupa msgr. Slavka Večerina. Želio bih tom prigodom podijeliti bratsku tugu s Vama, sa svećenicima i đakonima, redovnicima i redovnicama, sa svim Božjim narodom Subotičke biskupije te s rodbinom preminulog biskupa i posvjedočiti vam iskreno kršćansko suosjećanje.

Tijekom svoga kratkog pastirskog služenja biskup Večerin iskazivao je poseban bratski odnos prema Požeškoj biskupiji, koji je očitovao i svojim posjetom Požegi, te smo namjeravali temeljitije poraditi na povezanosti naših dviju mjesnih Crkava i promaknuti suradnju u određenim pastoralnim pitanjima. Providnost je odredila da se naše zajedništvo nastavi ostvarivati na nov način, prvenstveno u molitvi koja povezuje nebo i zemlju, putnike na ovome svijetu i one koji su stigli na cilj u vječnost.

Od srca zahvaljujem biskupu Slavku za plemenitost i ljubav koju je svojim služenjem ugradio u dobro Isusove Crkve u Subotici te što smo i u Požegi smjeli biti dionici njegove dobrohotnosti. Molim uskrslog Gospodina da ga primi u sjaj svoje pobjede nad smrću, te mu daruje puninu života u slavi nebeske Crkve.

Uz izraze posebnog poštovanja i u zajedništvu molitve za preminulog biskupa Slavka, od srca Vas u Gospodinu pozdravljam.«, zaključio je biskup Antun.