Biskup Antun primio pakračko-slavonskog episkopa Jovana

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 31. kolovoza 2022. pakračko-slavonskog episkopa Jovana Ćulibrka s pratnjom. Zbog zdravstvenih razloga episkop Jovan nije mogao biti nazočan na slavlju 25. obljetnice Požeške biskupije u Voćinu minulog 21. kolovoza te je biskupu Antunu izrazio prigodnu čestitku.

Biskup i vladika razgovarali su o pitanjima koja trenutačno opterećuju odnose dviju Crkava. Istaknuli su važnost izgrađivanja međusobnog povjerenja na evanđeoskim temeljima i njegovanja kulture spomena prošlosti na način da on nikoga ne ponižava i ne vrijeđa, ne manipulira žrtvom za neke trenutačne ciljeve, nego uzdiže žrtvu u njezinu dostojanstvu a žive utvrđuje u razumijevanju i poštovanju.

Na kraju susreta biskup Antun je uručio episkopu Jovanu grafiku Krista u grobu akademika Đure Sedera iz Dijecezanskog muzeja u Požegi, izrađenu prigodom 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa te knjigu Svetište Gospe Voćinske i monografiju Katedrala sv. Terezije u Požegi. Episkop Jovan darovao je biskupu Antunu rusku ikonu, diptih Krista i Bogorodice.