Biskup Antun pozvao na molitvu za žrtve željezničke nesreće kod Novske

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je vjernicima poziv na molitvu za žrtve željezničke nesreće koja se dogodila 9. rujna 2022. nedaleko Novske, koji prenosimo u cijelosti:

„Društvena sredstva priopćavanja izvijestila su nas o teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila uvečer 9. rujna 2022. na području Požeške biskupije kod Rajića nedaleko Novske i s razmjerima njezinih posljedica. Potresne slike s mjesta stradanja bude u nama duboke osjećaje blizine žrtvama, žalost za poginulima a iskrenu sućut s onima koji za njima tuguju. Izražavam kršćansko suosjećanje roditeljima i drugim članovima obitelji poginulog mladića iz Starog Grabovca u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj, čiji brat pohađa Katoličku osnovnu školu u Novskoj, župniku Milanu Vidakoviću i župnom vikaru Robertu Medvedu, ravnatelju navedene Škole Krunoslavu Jurakoviću, te svima drugima ožalošćenima.

Pozivam vjernike Požeške biskupije, da u svijesti zajedništva naše mjesne Crkve, obnovljenog prigodom 25. obljetnice njezina osnutka i uspostave, u nedjelju, 11. rujna 2022. na svim svetim misama upute Bogu molitvu za poginule, izraze svoju duhovnu solidarnost s  njihovim obiteljima, ranjenima i svima drugima koji su na bilo koji način povezani s navedenim stradanjem.

Neka nad pogođenima nesrećom bdije Božji blagoslov, podrži im nadu te udijeli utjehu. Uz srdačan pozdrav u Gospodinu svima koji suosjećajnim srcem mole za žrtve navedene željezničke nesreće“, piše biskup Škvorčević.