Požeška biskupija dodijelila zaslužnim vjernicima biskupijsku medalju s Poveljom zahvalnosti

Na dan 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije, 27. rujna 2022. požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u Katedrali euharistijsko slavlje i odlikovao prof. Pavla Bucića, prof. Matu Nosića, trajnog đakona Zdravka Ticla i arhitekta Borisa Vučića Šnepergera medaljom Požeške biskupije s Poveljom zahvalnosti. Ove jubilejske godine laureati su osobe koje su prigodom uspostave Požeške biskupije dali svoj značajan doprinos kao i u njezinu kasnijem djelovanju.

Prof. Pavlu Buciću dodijeljena je biskupijska medalja s Poveljom zahvalnosti za spremnost i požrtvovnost kojom je sudjelovao u programu uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa, za suradnju i pomoć pri osnivanju biskupijskih odgojno-obrazovnih ustanova, za utemeljenje i vođenje Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika u Požeškoj biskupiji, kao i za pomoć koju je pružao u nekoliko drugih pastoralnih projekata.

Prof. Mati Nosiću dodijeljena je biskupijska medalja i povelja zahvalnosti za suradnju prigodom uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa, za spisateljski doprinos u biskupijskim tiskarskim nastojanjima, napose u pokretanju i uređivanju glasila „Zajedništvo“, za potporu u osnivanju odgojno-obrazovnih ustanova te u drugim pastoralnim djelatnostima.

Trajnom đakonu Zdravku Ticlu dodijeljena je biskupijska medalja i povelja zahvalnosti za doprinos koji je dao prigodom uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa, za organiziranje i duhovno-molitveno vodstvo hodočašća Gospi Voćinskoj, za spisateljski doprinos u oblikovanju spomena na razaranje crkve i stradanje nedužnih ljudi u Voćinu, za vjerno i požrtvovno djelovanje u službi prvoga trajnog đakona Požeške biskupije, za nastojanja oko liturgijskog odgoja djece i mladih i primjerno vjeroučiteljsko djelovanje te za svjedočenje vjere u obitelji, župi i društvu.

Arhitektu Borisu Vučiću Šnepergeru, dodijeljena je biskupijska medalja i povelja zahvalnosti za dugogodišnji požrtvovan stručan rad na rekonstrukciji razorene crkve i Marijina svetišta u Voćinu, za liturgijsko opremanje unutrašnjosti navedene crkve te uređenje svetišta na otvorenom pokraj voćinske crkve, kao i za druga uspjela građevinska rješenja sakralnih zdanja u Požeškoj biskupiji.