Susret ministranata Pakračkog dekanata

Na temelju proglašenih pastoralnih odluka na Biskupijskom danu Požeške biskupije, u subotu 1. listopada 2022. u Župi Uznesenja BDM u Končanici održao se susret ministranata Pakračkog dekanata. Na susretu koji je organiziran u suradnji s biskupijskim Povjerenstvom za pastoral duhovnih zvanja sudjelovali su ministranti iz Đulovca, Lipika, Donje Obriježi, Badljevine, Sirača, Daruvara i Končanice.

Susret duhovno-rekreativne naravi omogućio je ministrantima da se bolje upoznaju, zbliže i razmjenom iskustva međusobno obogate. Program je započeo okupljanjem i pripremom za svetu misu koju je predvodio đulovački župnik Josip Marić uz koncelebraciju drugih svećenika iz dekanata i povjerenika za pastoral duhovnih zvanja Tomislava Dokoze. Nakon svete mise domaći ministranti su predstavili župu Končanica, a potom je uslijedila kateheza koju je pripremio i vodio Žarko Turuk, župnik Župe sv. Antuna Padovanskog u Drauvaru.

Po završetku duhovnog dijela susreta ministranti su se zaputili u školsku dvoranu gdje su sudjelovali u različitim sportskim igrama koje je vodio lipički župnik Roko Ivanović. Nakon rekreativnog dijela uslijedio je ručak i druženje. Zahvalni organizatorima za bogati program, ministranti su posvjedočili kako s nestrpljenjem i radošću iščekuju nove dekanatske susrete.