Sprovod Stane Zorić, majke svećenika Joze Zorića

Na mjesnom groblju u Viškovcima, 11. studenog sahranjena je Stana Zorić, majka svećenika Požeške biskupije Joze Zorića, župnika Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu, te dekana Pakračkog dekanata. Sprovodne obrede, na kojima je sudjelovalo dvadesetak svećenika, i Misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Mateja Apostola i Evanđelista predvodio je izaslanik požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, generalni vikar Želimir Žuljević. Na početku obreda pročitana je sažalnicu koju je biskup Antun uputio svećeniku Zoriću:

»Primio sam tužnu vijest da je 10. listopada ove godine u 86. godini života preminula Vaša cijenjena majka Stana. Želio bih izraziti iskrenu bratsku blizinu i duboko kršćansko suosjećanje Vama, Vašem bratu Vinku i sestri Anici, rodbini i svima drugima koji tuguju za plemenitom pokojnicom.

U skrovitosti obiteljskog života, povezana s Crkvom, majka Stana je svojom molitvom i žrtvom svjedočila vjernost Bogu te zajedno sa suprugom Božom odgajala djecu u evanđeoskom duhu. Majčinskom ljubavlju pratila je i Vaš mladenački hod, radujući se Vašem opredjeljenju da pođete putem svećeništva. Po Vašem svećeničkom služenju, požrtvovnosti i vjernosti na svoj način je i ona ugrađena u zajedništvo naše Požeške biskupije. Zajedno s Vama zahvaljujem plemenitoj majci za ljubav kojom Vas je primila u život i pratila na svećeničkom putu.

Duboko vjerujem da je Vaša majka Stana po smrti prešla u život i da je uskrsli Krist odjenuo njezinu raspadljivost u svoju neraspadljivost. A Vama i svima koji za njom tuguju neka Gospodin udijeli obilje svoje utjehe.

Povezan s Vama u trajnoj molitvi za Vašu majku Stanu, bratski Vas i srdačno u Gospodinu pozdravljam«, zaključio je biskup Antun svoju sažalnicu.