Biskup Antun posjetio osobe slabijeg imovinskog stanja

Prigodom Svjetskog dana siromaha, 13. studenog požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji tajnika Mateja Silukovića posjetio je ponajprije nekoliko siromaha u njihovu domu u Požegi.  Među njima je bila i jedna gospođa kojoj je zbog bolesti odrezana noga. Ona je dočekala biskupa s osobitom radošću, jer većinu vremena provodi sama. Ispripovjedila mu je svoju životnu situacija te izrazila zahvalnost svojim bližnjima, napose susjedima koji joj svakodnevno dolaze pomoći. Jedan od siromaha je i devedeset dvogodišnji gospodin koji je ostao sam, nakon što mu je u listopadu preminula supruga. Na Svjetski dan siromaha biskup Antun predvodio je slavlje blagoslova nove župne crkve sv. Jurja u Čagliću nedaleko Lipika, izgrađene na mjestu stare crkve, razorene u Domovinskom ratu. Nakon toga u pratnji župnika Roka Ivanovića i tajnika Mateja Silukovića posjetio je obitelj bolesne majke i nezaposlenog sina, koji žive u trošnoj kući bez osnovnih uvjeta, koja je u vlasništvu Republike Hrvatske.

Siromašne osobe koje je biskup posjetio u Požegi izrazile su zahvalnost na svakodnevnim obrocima što im ga dostavljaju volonteri Caritasa Požeške biskupije, a svi su iskazali zahvalnost za biskupov posjet i uručene prigodne pakete s kućanskim potrepštinama i prehrambenim namirnicama te novčani prilog.

Na temelju poticaja koje je papa Franjo dao svojom Porukom pod naslovom „Isus Krist radi vas posta siromašan“ a biskup Antun Škvorčević svojim prigodnim pismom svećenicima prigodom Svjetskog dana siromaha u župama Požeške biskupije, zauzetošću članova župnog pastoralnog vijeća, napose Odbora za karitativnu djelatnost, organizirani su različiti programi kojima se siromasima nastojalo iskazati pažnju i poštovanje te pružiti pomoć.