Biskup Antun primio ministra Piletića

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je 25. studenog 2022. u Biskupskom domu u Požegi Marina Piletića, ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalnog sustava Republike Hrvatske, u čijoj pratnji je bila tajnica Kabineta Lana Pocrnja. Na sastanku je sudjelovao i predstojnik Ureda Požeške biskupije za katoličke škole Ivica Žuljević.

Biskup Antun je najprije zahvalio ministru Piletiću za sudjelovanje na proslavi 25. obljetnice Požeške biskupije i proglašenja voćinske crkve Manjom bazilikom minulog 21. kolovoza u Voćinu. Potom su se biskup i ministar osvrnuli na pojedine socijalne projekte, koje Biskupija i Ministarstvo suradnički provode, među kojima je trenutačno najveći onaj pod nazivom „Pro vita et familia“ iz programa FEAD Europske unije. Biskup je istaknuo kako navedeni projekt mjesečno pomaže brojnim siromašnim ljudima zapadne i srednje Slavonije služenjem biskupijskog i župnih Caritasa, izgrađujući njihovu međusobnu suradnju. Sugovornici su se složili kako je od nemalog značenja i djelomična financijska potpora koju Ministarstvo odnedavno pruža Kuhinji Caritasa Požeške biskupije, koja neprekinuto tijekom 24 godine donosi u domove dnevni topli obrok za sedamdesetak požeških građana koji nisu u mogućnosti sami ga pripraviti. Ministar je među ostalim istaknuo kako će i izgradnja nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Požegi pridonijeti još boljoj suradnji u pomaganju socijalno ugroženim osobama.

Predstojnik Ureda Žuljević prikazao je suradnju Katoličke osnovne škole u Požegi s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu u Požegi i to tako da Katolička škola provodi s njima određene programe u svojim prostorima, i da im svakodnevno dostavlja hranu iz školske kuhinje. Ministar je istaknuo nastojanja Ministarstva s obzirom na navedene slučajeve, spomenuvši da upravo putuje u Osijek gdje će otvoriti novu zgradu Centra za zbrinjavanje takve djece. Biskup Antun je zahvalio ministru Piletiću za potporu koju on osobno i njegovo Ministarstvo pruža karitativnom djelovanju Požeške biskupije.