Otvorenje i prvo kolo Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije

U organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral mladih u subotu 10. prosinca 2022. godine euharistijskim slavljem, koje je u požeškoj crkvi sv. Lovre predvodio povjerenik za pastoral mladih Marijan Pavelić, započela je Katolička malonogometna liga Požeške biskupije za 2022./2023. godinu. U ovogodišnjoj ligi sudjeluje osamnaest momčadi odnosno: Župa sv. Ivana Krstitelja, Crnac; Župa sv. Barbare, Jakšić; Župa Uznesenja BDM, Končanica; Župa sv. Franje Asiškog, Lipik; Župa sv. Antuna Padovanskog, Našice; Župa Blažene Djevice Marije, Nova Kapela; Župa bl. Alojzija Stepinca, Novska; Župa Uznesenja BDM, Pakrac; Župa sv. Terezije Avilske, Požega; Župa sv. Ivana Krstitelja, Požega; Župa sv. Nikole Biskupa, Pleternica; Župa sv. Tome Apostola, Rajić; Župa sv. Antuna Padovanskog, Staro Petrovo Selo; Župa sv. Ivana Krstitelja, Staro Petrovo Selo, Župa sv. Augustina Biskupa, Velika; Župa Bezgrješnog začeća BDM, Vetovo i Katolička gimnazija, Požega.

Pozdravljajući na početku slavlja mlade sportaše te svećenike i vjeroučitelje koji su ih dopratili, povjerenik Pavelić je podsjetio da Crkva bogoslužjem kvatri ove subote vjernike poziva na zahvalnost za sva Božja dobročinstva. Kazao je kako se sva naša vjernička zahvalnost sažima u euharistiji koja je „zahvaljivanje“ te pozvao prisutne da poput gubavaca, o kojima će slušati u evanđelju, mole Boga za ozdravljenje od gube grijeha i pritom mu zahvaljuju.

Na temelju naviještene Božje riječi, povjerenik Pavelić je u prigodnoj homiliji pojasnio shvaćanje bolesti gube u tjelesnom i duhovnom smislu te značenje desetorice gubavaca koji dolaze k Isusu moleći da ih ozdravi. Istaknuo je na poseban način činjenicu da se samo jedan od desetorice ozdravljenih gubavaca vratio zahvaliti Isusu koja opominje i podsjeća da je čovjek oduvijek bio sklon nezahvalnosti. Potaknuo je stoga nazočne da svakim danom više iskazuju zahvalnost jedni prema drugima, a osobito prema Bogu. Povezujući Božju riječ s nogometnom igrom koja podrazumijeva međusobno uvažavanje i suradnju, pozvao je mlade sportaše da i na terenu njeguju zahvalnost koja je ključna strategija za ostvarenje pobjede.

Nakon euharistijskog slavlja mladim nogometašima su predstavljena pravila igranja i sustav kojim se odigravaju utakmice prema kojem su ekipe podijeljene u četiri skupine što podrazumijeva da, nakon što međusobno odigraju sve utakmice, dvije najuspješnije prolaze u daljnju fazu natjecanja. Mladi nogometaši su se potom uputili u Sportsku dvoranu „Tomislav Pirc“ u Požegi i Sportsku dvoranu Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Velikoj gdje je uslijedilo odigravanje utakmica prvoga kola.

Detaljni prikaz rezultata te raspored odigravanja preostalih kola možete vidjeti na službenoj stranici Lige (https://pozeska-biskupija.hr/kmnl/).