Biskup Antun čestitao Božić djelatnicima središnjih biskupijskih ustanova

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je 21. prosinca u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi djelatnike Biskupskog ordinarijata i drugih središnjih biskupijskih ustanova.

U prigodnoj riječi zahvalio im je za sav trud koji ulažu kako bi središnje biskupijske ustanove mogle funkcionirati. Spomenuo je da biskupijski djelatnici tvore neku vrstu obitelji kad svatko od njih ulaže sebe, svoju plemenitost i dobrotu u područje rada koje im je povjereno. Poželio im je da i do njihovog srca dopre Božja snaga koja je progovorila u skromnom i siromašnom betlehemskom Djetetu, napose u njegovu križu i uskrsnuću. Još je podsjetio kako nas Božić uvodi u Božji svijet i istaknuo da o Božiću valja razmišljati polazeći s pozitivnih stajališta, unatoč svim poteškoćama u svijetu, vlastitoj obitelji i osobnom životu, te je nazočnima i njihovim obiteljima čestitao Božić i poželio blagoslovljenu 2023. godinu.

U ime ordinarijatskih djelatnika božićnu čestitku biskupu Antunu uputio je generalni vikar Želimir Žuljević. Zahvalio mu je za sve što redovito čini za svećenike i vjernike laike te poželio snagu i zdravlje u vršenju pastirske službe. Podsjećajući na današnji evanđeoski ulomak o susretu Marije i Elizabete, generalni vikar je kazao kako su i ovi međusobni susretni djelatnika s biskupom Antunom ispunjeni radošću kakva je bila i u susretu Marije i Elizabete. Na kraju je zaželio biskupu Antunu blagoslovljenu svetkovinu Isusova rođenja. Susret je završio prigodnim domjenkom.