Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana

U srijedu, 18. siječnja 2023. započinje Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana na temu „Učite se dobrim djelima, pravdi težite“ (Iz 1,17) i traje do srijede, 25. siječnja.

Pridružujući se Isusovoj molitvi „Da svi budu jedno“ (Iv 17,21), župnici će tijekom Molitvene osmine u svim župama Požeške biskupije organizirati molitvene i katehetske programe, služeći se knjižicom „Učite se dobrim djelima, pravdi težite“ (Iz 1,17), koju je priredilo Papinsko vijeće za jedinstvo kršćana i Vjera i ustrojstvo Svjetskog vijeća Crkava a tiskala „Kršćanska sadašnjost“ u Zagreba te dostavila svim župnim uredima. U dane kad to nije spriječeno, moguće je slaviti svetu misu po jednom od obrazaca „Za jedinstvo kršćana“ (Rimski misal, str. 714-717).

Središnje biskupijsko ekumensko slavlje održat će se u subotu, 21. siječnja 2023. u crkvi sv. Josipa u Slatini s početkom u 18.00 sati, a predvodit će ga požeški dijecezanski biskup, pakračko-slavonski episkop g. Jovan Ćulibrk i biskup Reformirane kršćanske kalvinske Crkve u Hrvatskoj g. Péter Szenn. Sudjelovat će na njem kanonici požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra, svećenici, vjeroučitelji i vjernici Slatinskog dekanata, napose grada Slatine te pripravnici za svete sakramente.