Svjetski dan mladih u Lisabonu, 1.-6. kolovoza 2023. – program hodočašća i prijave sudionika

Ove se godine od 1. do 6. kolovoza, održava Svjetski dan mladih u Lisabonu (Portugal) pod geslom Tih dana usta Marija i pohiti (Lk 1,39). Bogati tjedni program predviđa sudjelovanje mladih u misi otvorenja, zajedničkim molitvama (Rise Up), katehezama i glazbeno-duhovnim programima (Youth Festival), pokorničkom bogoslužju s mogućnošću ispovijedi (City of Joy), svečanoj ceremoniji otvorenja, križnom putu, a vrhunac je molitveno bdijenje i euharistijsko slavlje (5. i 6. kolovoza) kada će im se pridružiti i papa Franjo.

S obzirom na više upita od strane svećenika i pojedinih mladih, Povjerenstvo Požeške biskupije za pastoral mladih u suradnji s agencijom Smisao života odlučilo je organizirati hodočašće u Lisabon. Zbog velike udaljenosti i neophodnosti više noćenja tijekom putovanja, hodočašće je aranžirano u trajanju od dva tjedna, odnosno od 26. srpnja do 10. kolovoza 2023. godine. Mladi će tako, osim za njih predviđenog programa u Lisabonu, imati priliku posjetiti Torino, Carcasonne, Lurd, Burgos, Santiago de Compostela, Porto, Coimbru, Avilu, Fatimu, Montserrat, Barcelonu, La Salette, Padovu i brojna druga mjesta. Tijekom cijelog puta osigurano im je noćenje, hrana, stručno vodstvo… Cijena cjelokupnog paketa iznosi 850,00 eura, a prijave traju do 10. ožujka. Prijaviti se mogu mladi u dobi od 15 do 30 godina, a za maloljetne sudionike potrebna je suglasnost roditelja čiji obrazac dostavljamo u prilogu.

Prijava se ostvaruje putem online obrasca na poveznici bit.ly/prijavapb. Nakon upisanih podataka, prijavljena osoba primit će obrazac ugovora s Agencijom koji je potrebno potpisati te skenirati i poslati na email ([email protected]) zajedno sa suglasnošću roditelja. Prijava postaje valjana tek nakon uplate prve rate u minimalnom iznosu od 300,00 eura najkasnije do 10. ožujka (ostatak iznosa treba uplatiti najkasnije do 20. srpnja 2023.). U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih, hodočašće će biti otkazano.

U prilogu dostavljamo program hodočašća, a za sve dodatne informacije budite slobodni obratiti se povjereniku za pastoral mladih na gore naznačeni email ili broj mobitela (098 93 15 084).