XXIV. križni put mladih Požeške biskupije

Povjerenstvo za pastoral mladih organizira XXIV. križni put mladih Požeške biskupije koji će se održati u subotu, 18. ožujka 2023. na relaciji Staro Petrovo Selo – Požega pod geslom bl. Jule Ivanišević u čijoj se godini nalazimo: „Idem služiti Isusu“.

Program križnog puta započinje okupljanjem u jutarnjim satima u Starom Petrovom Selu kod župne crkve krštenja bl. Jule odakle će se u 8.00 sati krenuti preko Godinjaka, Tisovca, Dolačkog grada, Starog Brestovca, Brestovca, Nurkovca i Završja prema Požegi gdje će križni put završiti euharistijskim slavljem u požeškoj Katedrali u 18.30 sati koje će predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Uz druge mlade, na sudjelovanje u ovoj pobožnosti pozivamo i ovogodišnje krizmanike, napose iz župa Posavskog i Katedralnog arhiđakonata, osobito onih kroz koje prolazi križni put mladih. S njima trebaju biti njihovi voditelji (župnici, župni vikari ili vjeroučitelji…). Mladima treba pripomenuti kako se radi prvenstveno o pobožnosti, molitvi i žrtvi te se od njih očekuje da na taj način sudjeluju u hodu. Križni put se ne odgađa zbog lošeg vremena te je potrebno ponijeti nešto hrane, zaštitu od kiše, rezervnu odjeću i čarape te dobru obuću za hod. Prilikom dolaska u Staro Petrovo Selo voditelj pojedine skupine sudionika križnog puta prijavit će svoju župu (skupinu) zbog čega je potrebno doći nešto ranije. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 2 eura po osobi. Sve ostale informacije vezane uz križni put mladih moguće je dobiti kod povjerenika za pastoral mladih vlč. Marijana Pavelića (Mob. 098/9315-084; Email: [email protected]) kojemu je također, najkasnije do 13. ožujka, potrebno prijaviti broj sudionika križnog puta iz pojedine župe.

Neka svećenici i vjeroučitelji, napose iz župa Posavskog i Katedralnog arhiđakonata te grada Požege upoznaju mlade u svojim župama sa spomenutim događajem te ih potaknu da u njemu sudjeluju i organizirano ih dovedu.