Biskupova sažalnica prigodom smrti majke učenice Katoličke osnovne škole u Požegi

U obiteljskom domu u Pleternici, 27. veljače 2023. preminula je u 41. godini života Silvija Konecki Marijanović, majka učenice trećeg razreda Katoličke osnovne škole u Požegi. Plemenita pokojnica i suprug Zoran bili su aktivno uključeni u ostvarivanje odgojno-obrazovnog projekta škole, kao i u život pleterničke Župe i svetišta Gospe od suza. Prigodom prijelaza s ovoga svijeta u vječnost supruge i majke Silvije požeški biskup Antun Škvorčević uputio je suprugu Zoranu sažalnicu, koju je na sprovodu 2. ožujka pročitao pleternički župnik Antun Ćorković. U sažalnici biskup je napisao:

»Primio sam tužnu vijest da je preminula Vaša cijenjena supruga Silvija. Želio bih s Vama, s kćerima Brigitom i Bernardom, rodbinom, te djelatnicima i učenicima Katoličke osnovne škole u Požegi podijeliti tugu, izraziti Vam svoju kršćansku blizinu i posvjedočiti duboko suosjećanje.

Upisavši kćerku Brigitu u Katoličku osnovnu školu u Požegi, postali ste dio naše velike obitelji i zajedništva koje se svakodnevno ostvaruje po susretima u školi, napose po brizi koju zajedno s Vama nosimo za njezinu izgradnju i rast u evanđeoskim vrijednostima a uskoro će to biti i s kćerkom Bernardom. Svojom diskretnom ali snažnom vjerničkom prisutnošću među učenicima i djelatnicima, preminula supruga Silvija ostavila je dubok trag majčinske nježnosti, brižnosti i požrtvovnosti, rado surađujući u ostvarivanju odgojno-obrazovnog programa naše škole.

Želio bih joj od srca zahvaliti za veličinu plemenitosti u skromnosti, nenametljivosti u zauzetosti, za sve što je ugradila, ne samo u našu Katoličku osnovnu školu, nego u Vaše bračno zajedništvu, u svoje kćerkice Brigitu i Bernardu. Duboko joj zahvaljujem za pouzdanje u Boga kojim je prihvatila svoje bolesničko stanje, za vjernost koju mu je zajedno sa svim članovima obitelji iskazivala. Ostavila je snažan primjer supruge i majke svojoj djeci i svima nama, te ćemo je kao dragog preminulog člana naše školske obitelji pohraniti u pamćenje srca, čuvati spomen na nju u svojim molitvama te ostati povezani s njome i na taj način što ćemo nastojati velikom osjetljivošću zajedno s Vama dijeliti brigu za kćerku Brigitu i Bernardu u Katoličkoj osnovnoj školi. Upravljam Bogu svoju molitvu da na zemaljskom oproštaju sa suprugom i majkom podari utjehu i snagu Vama, djeci, rodbini i prijateljima, djelatnicima i učenicima naše škole te svima drugima koji tuguju za suprugom i majkom Silvijom.

Nakon prijelaza granice smrti, oslobođena patnje i boli, neka je milosrdni Bog zagrli onom ljubavlju kojoj je vjerovala, i obdari pobjedom nad smrću uskrslog Gospodina. Svijetlila joj svjetlost u gradu Boga živoga i uživala vječni mir! U zajedništvu suosjećajne molitve od srca blagoslivljam Vašu obitelj i sve one koji svojim sudjelovanjem na sprovodu iskazuju počast i zahvalnost Vašoj preminuloj supruzi Silviji«, završio je biskup Škvorčević.