Korizmeno izdanje glasila Požeške biskupije “Zajedništvo”

Objavljeno je korizmeno izdanje „Zajedništva“, glasila Požeške biskupije. „Zajedništvo“ donosi korizmenu poruku požeškog biskupa Antuna Škvorčevića pod naslovom „Dat će vam se: mjera dobra, nabijena, natresena, preobilna“ (Lk 6,38), zatim Pismo svećenicima Požeške biskupije povodom smrti pape Benedikta XVI. te izvještaje o upisu biskupa Škvorčevića u Knjigu žalosti kao i vijesti o molitvi i svetoj misi na spomen preminulog pape. Nadalje glasilo donosi izvještaje o proslavi blagdana bl. Alojzija Stepinca u Požegi, Novskoj, Virovitici i Stražemanu te o središnjem ekumenskom molitvenom slavlju u Slatini. U cijelosti je objavljena čestitka koju je ekumenski patrijarh Bartolomej uputio požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću.

Tu su i izvještaji s liturgijskih slavlja prigodom Nedjelje Božje riječi, Dana posvećenog života, blagdana Gospe Lurdske kao i prikazi hodočašća u Staro Petrovo Selo u okviru programa Godine bl. Jule Ivanišević u Požeškoj biskupiji i drugi članci s područja Požeške biskupije a odnose se na vjerska, kulturna i duhovna područja.

U rubrici „Iz našeg Caritasa“ objavljeno je Pismo biskupa Škvorčevića povodom potresa u Turskoj i Siriji, predstavljena je misijska akcija prigodom svetkovine Bogojavljenja, korizmena akcija „Djeca djeci“ te je prikazano provođenje projekta koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Rubrika „Kultura“ donosi opsežan izvještaj o predstavljanju monografije „Dijecezanski muzej u Požegi i Riznica požeške Katedrale“ te sažeti prikaz izdanja Požeške biskupije u 2022. godini. Čitatelji se potom u rubrici „Život mladih“ mogu upoznati sa odvijanjem završnice Katoličke malonogometne lige, temeljne edukacije župnih animatora te se informirati o održavanju XXIV. križnog puta mladih Požeške biskupije. U rubrici „U korak s liturgijskim vremenom“ list donosi „Duhovnu misao“ za vazmene nedjelje, a uz sve navedeno, u „Zajedništvu“ se mogu naći još brojni članci i izvještaji.


Novo izdanje „Zajedništva“ osim u tiskanom može se pronaći u digitalnom obliku na web stranici Požeške biskupije.