Požeški biskup i svećenici čestitali papi Franji Uskrs

Na Veliki četvrtak, 6. travnja 2023., pri svršetku mise posvete ulja u požeškoj Katedrali proglašena je čestitka koju su biskup Antun Škvorčević, svećenici i đakoni uputili papi Franji. U čestitci piše:

»Sveti Oče!

Svećenici Požeške biskupije, dijecezanski i redovnički, u zajedništvu s biskupom okupljeni na Veliki četvrtak u Katedrali na slavlju Mise posvete ulja, obnovili su vjernost Isusu Kristu, sjedinjujući svoju poslušnost i žrtvu s njegovom žrtvom ljubavi na križu. U raspoloživosti i predanju za poslanje koje im je povjereno u Crkvi svjedoče Vašoj Svetosti iskreno poštovanje i sinovsku odanost, te Vam od srca čestitaju svetkovinu Gospodinova uskrsnuća, dijeleći s Vama radost njegove pobjede nad smrću.

Duboko duhovno povezani s Vašom Svetošću, čestitaju Vam desetu obljetnicu službe nasljednika sv. Petra. Zahvaljuju Bogu za desetljeće Vašega plodnog apostolskog djelovanja: za odvažne evanđeoske korake na sinodskom putu kojim ste poveli Crkvu, za trajno podsjećanje na siromahe, izbjeglice i prognanike te druge ljude na rubu društva i neumorno služenje Isusu Kristu u njegovoj „najmanjoj braći”, za jasan glas kojim pozivate na mir u svijetu, napose u napaćenoj Ukrajini, za zajedništvo vjere, nade i ljubavi Isusove Crkve, kojem predsjedate i koje izgrađujete. Uzdižu svoju molitvu Svemogućemu da Vam udijeli snagu duha, zdravlje tijela, uspjeh u svim Vašim apostolskim naporima oko obnove Crkve, i promicanja evanđeoskog dostojanstva čovjeka u suvremenom društvu.

Ponizno mole Vašu Svetost poseban apostolski blagoslov, da mogu biti uzorom stada, te u sinodskom duhu vjerno ispunjavati svoje svećeničko poslanje, za rast zajedništva svoje mjesne Crkve u krilu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve. Uz pozdrav radosti u uskrslom Gospodinu.«