Susret biskupa Antuna na Veliku subotu s Caritasovim djelatnicima i primateljima pomoći

Na Veliku subotu, 8. travnja 2023. biskup Antun Škvorčević posjetio je sjedište Caritasa Požeške biskupije, gdje su ga dočekali njegovi djelatnici na čelu s ravnateljicom Katarinom Paulić i tajnikom Mauriziom Rezom. Uputio se u novouređenu Caritasovu kuhinju, koja svakodnevno pripravlja tople obroke za 80-ak osoba i organizira odvoz objeda u domove onih koji si ih sami ne mogu osigurati. Kuharice su biskupu predstavile koju će hranu na Veliku subotu dostaviti za Uskrs korisnicima Kuhinje kako bi imali blagdanski stol. Biskup je zahvalio djelatnicima Kuhinje za požrtvovno služenje siromašnima i nemoćnima te je njima i obiteljima čestitao Uskrs.

Potom se susreo s korisnicima Caritasove akcije „Kruh i mlijeko za svaki dan“ i Caritasove riznice dobrote. U razgovoru s njima mogao je upoznati njihova obiteljska stanja te im uputiti ohrabrujuću riječ. Istaknuo je kako se i ovom prigodom želio susresti s njima, čestitati im Uskrs i uvjeriti ih kako uz Caritas Požeške biskupije nisu sami, jer je on ispružena ruka mnogih dobrih ljudi, puna suosjećanja i blizine. Spomenuo je kako je ljudska ruka počesto slaba, ali da nam je Bog u Isusu Kristu pružio svoju moćnu ruku kojom nam pomaže u našoj nemoći i smrtnosti. Potaknuo ih je da se još dublje povežu s njime i budu ljudi koji mu vjeruju, te u njem prepoznaju svoje istinsko dostojanstvo. Zaželio je svima njima i njihovim obiteljima sretan Uskrs. Zatim je u ime nazočnih i drugih korisnika Caritasovih usluga zahvalio ravnateljici i tajniku Caritasa te prisutnim volonterima Veri Šimunović, Ivici Grgiću i Ivici Kerepčiću za raspoloživost kojom pomažu onima koji su u potrebi, čestitajući im Uskrs. Biskup se uvjerio kako je svim dionicima akcije „Kruh i mlijeko za svaki dan“ uručena uskrsna košarica bila obilna, jer je obogaćena i darovima mladih volontera iz Katoličke gimnazije u Požegi.

Nakon toga biskup se u pratnji tajnika Mateja Silukovića uputio u posjet nekolicini obitelji u njihovim požeškim domovima, koje mjesečno primaju pomoć iz „Caritasove riznice dobrote“ i svakodnevno objed iz Caritasove kuhinje. U razgovoru se upoznao s njihovim problemima i poteškoćama, kazavši kako im je svojim dolaskom želio posvjedočiti blizinu i poštovanje, koje im Caritas očituje svojim svakodnevnim služenjem. Uz čestitku za Uskrs primili su i prigodni poklon te novčani dar.