Biskupova sažalnica prigodom smrti msgr. Josipa Bernatovića

Požeški biskup uputio je sažalnicu đakovačko-osječkom nadbiskupu Đuri Hraniću prigodom smrti msgr. Josipa Bernatovića, dugogodišnjeg odgojitelja i rektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. U sažalnici biskup kaže

»Primio sam vijest da je na Veliki petak preminuo msgr. Josip Bernatović, dugogodišnji odgojitelj i rektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Primite izraze moga dubokog kršćanskog suosjećanja, koje svjedočim također nadbiskupu Marinu, biskupu Ivanu, svećenicima Đakovačko-osječke nadbiskupije, bratu Adamu i drugim članovima obitelji, rodbini i svima onima koji za njim tuguju.

Želio bih zajedno s Vama zahvaliti Bogu za dar njegova života, za njegovo vjerno i požrtvovno služenje u poslanju koje mu je Crkva povjerila. Rado se prisjećam kako je svojom vedrinom, dobrohotnošću i neposrednošću uspostavljao odnos povjerenja i blizine s onima koje je susretao. Takvim pristupom prihvaćao je i bogoslove Požeške biskupije, koji su se pripravljali za svećeništvo u đakovačkom Bogoslovnom sjemeništu. Msgr. Bernatović preminuo je u vrijeme godišnje proslave otajstva Isusove muke i smrti, te vjerujem da je nakon prokušanosti vlastitim patnjama prešao k njemu u slavu uskrsnuća. Neka Pobjednik nad smrću sve njegovo „raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo smrtno obuče u besmrtnost“ ( 1 Kor 15,54) a Vama i svima drugima koji za njim tuguju udijeli obilje utjehe.

U zajedništvu uskrsne nade i molitve za pokojnog svećenika Josipa, od srca Vas u Gospodinu pozdravljam«, zaključuje biskup Antun.