Hodočašće Gospi Voćinskoj

Blagdan Gospe Voćinske

U ponedjeljak, 21. kolovoza 2023. u svim župama Požeške biskupije slavi se blagdan Gospe Voćinske, a vjernici iz župa Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata hodočaste toga dana u Voćin. Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje u 18.30 sati predvodi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, nakon kojeg će uslijediti procesija s likom Gospe Voćinske.


Polazak hodočasnika iz Požege u Voćin

U nedjelju 20. kolovoza 2023. hodočasnici pješaci iz župa Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata polaze na hodočašće u Voćin. U crkvi sv. Lovre u Požegi u 14.00 sati primit će blagoslov te nastaviti hod prema Stražemanu gdje će sudjelovati na euharistijskom blagoslovu prigodom završetka dana godišnjeg župnog klanjanja. Sutradan, 21. kolovoza, u 5.00 sati nastavljaju hod prema Voćinu, zajedno s drugim hodočasnicima, napose mladima, koji će im se pridružiti.


Molitva Majci Božjoj Voćinskoj

Gospo voćinska, Majko od utočišta! Ti si obiljem svojih milosti tijekom stoljeća bila zaštita, utjeha i nada našem narodu u teškim povijesnim vremenima. U svim stradanjima, progonima i patnjama po tvojoj majčinskoj blizini osjetili smo ruku pomoćnicu, koja nas je snažno vodila k Isusu Kristu, jedinom Spasitelju čovjeka.

Puni vjere i dubokog pouzdanja stojimo pred tvojim milosnim likom i molimo te: brani našu domovinu, štiti Požešku biskupiju i pomozi svima nama, koji te u svojim osobnim potrebama zazivamo. Ostani s nama u svim kušnjama života, Majko od utočišta i ne daj da itko od nas skrene s puta tvoga Sina. Koji živi i kraljuje – danas i uvijeke. Amen.