UVOĐENJE U SLUŽBU NOVOG ŽUPNIKA U SLATINSKOJ ŽUPI BL. IVANA MERZA

U nedjelju, 13. kolovoza 2023. na misnom slavlju u župnoj crkvi bl. Ivana Merza u Slatini delegat požeškog biskupa msgr. Antuna Škvorčevića, Ivica Žuljević uveo je u župničku službu novog župnika Patrika Alatića. U uvodnom dijelu pozdravio je sve župljane, zahvalio dosadašnjem župniku Nikoli Jušiću koji je jedanaest godina vjerno vršio župničku službu te je u suradnji sa župljanima i Biskupijom izgradio župnu crkvu bl. Ivana Merza, a na pastoralnom području formirao živu zajednicu vjernika. Potom je delegat Ivica Žuljević pročitao dekret o imenovanju novog župnika Patrika Alatić, zatim u kratkim crtama predstavio njegovu biografiju nakon čega je novi župnik javno pred vjernicima izmolio Ispovijest vjere i tim činom ušao u posjed župe i preuzeo sve ovlasti i dužnosti župnika.

U homiliji predsjedatelj slavlja potaknuo je prisutne da u skladu s naviještenom Božjom riječi izgrađuju svoj vjernički život, te u olujama života i uzburkanom moru društvenih događanja ne budu malovjerni nego puni pouzdanja u Boga i njegovu providnost slušajući Isusov poziv upućen učenicima „Zašto ste posumnjali? Ne bojte se! Samo vjerujte“. Pozvao ih je da u suradnji s novim župnikom budu otvoreni za djelovanje Duha Svetoga i učine svoju župu živom zajednicom Isusovih učenika, svjedoka.

Na koncu misnog slavlja novi župnik Patrik Alatić zahvalio je delegatu Ivici Žuljeviću što ga je uveo u župničku službu te radost što mu je biskup iskazao povjerenje i povjerio mladu Župu bl. Ivana Merza. Istaknu je kako je otvoren za suradnju i da želi nastaviti jednakim žarom na svim područjima duhovne i materijalni izgradnje župne zajednice kako je to do sada činio donedavni župnik Jušić.

Novom župniku Alatiću u ime župljana dobrodošlicu je poželio Darijo Vašiček, član Župnog ekonomskog vijeća. Istaknuo je kako je Patrik Alatić četvrti župnik Župe bl. Ivana Merza u Slatini od njenog osnivanja 2003. godine te je nasljednik privremenog upravitelja msgr. Vladimira Škrinjarića, zatim Ivice Razumovića i Nikole Jušića. Naglasio je kako se žuljani raduju novom župniku te su otvoreni za suradnju i pomoć u izgradnji žive Crkve, zatim pastoralnog centra i dovršetku unutarnjeg uređenja nove župne crkve.

Nakon završnog misnog blagoslova druženje župnika sa župljanima nastavljeno je pred crkvom gdje su župni suradnici za sve vjernike pripremili osvježenje.