Svetkovina sv. Terezije Avilske – zaštitnice požeške Katedrale, grada Požege i Katoličke gimnazije u Požegi

Program priprave i proslave svetkovine sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale, grada Požege i Katoličke gimnazije u Požegi:

  1. U subotu, 7. listopada hodočašće je dječjih crkvenih zborova sv. Tereziji u požešku Katedralu. Program započinje u Dvorani sv. Terezije Avilske (D. Lermana 1) u 9.30 sati, a središnji događaj je sveta misa koju u Katedrali u 11.30 sati predvodi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.
  2. Za svetkovinu zaštitnice Katedrale i Grada Požege vjernici iz požeških župa pripremit će se trodnevicom tijekom koje će hodočastiti u Katedralu, a njihovi župnici će predvoditi misno slavlje u 18.30 sati. U četvrtak 12. listopada hodočaste vjernici Župe sv. Leopolda Mandića; u petak 13. listopada vjernici Župe sv. Ivana Krstitelja, a u subotu 14. listopada vjernici Župe Duha Svetoga. Vjernici koji hodočaste u Katedralu, kao i svi drugi pozvani su sudjelovati na slavlju svetkovine sv. Terezije u nedjelju, 15. listopada u 11.00 sati.
  3. U subotu, 14. listopada u 17.00 sati u Dvorani sv. Terezije u Požegi okupit će se učenici i studenti koji će u školskoj i akademskoj godini 2023./2024. primati stipendiju Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima te će o tome potpisati ugovore.
  4. Istoga dana, u predvečerje svetkovine sv. Terezije Avilske, u Katedrali je služba prvih Večernjih hvala s početkom u 19.15 sati. Uslijedit će molitveno bdijenje mladih pred relikvijom sv. Terezije Avilske predvođenih učenicima i djelatnicima Katoličke gimnazije u Požegi čija je sv. Terezija zaštitnica.
  1. Na samu svetkovinu sv. Terezije Avilske, u nedjelju 15. listopada, svečano misno slavlje u Katedrali u 11.00 sati predvodit će požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u zajedništvu s biskupima Đakovačko-osječke crkvene pokrajine, kanonicima požeškoga Stolnog kaptola te svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i Katedralnog arhiđakonata. Slavlje započinje procesijom s relikvijarom sv. Terezije Avilske iz crkve sv. Lovre. U procesiji uz biskupe, svećenike, đakone, časne sestre i vjeroučitelje s djecom i mladima pozvani su sudjelovati članovi crkvenih udruga i pokreta te drugi vjernici.