IMENOVAN SUBOTIČKI BISKUP

Papa Franjo imenovao je 7. listopada 2023. dijecezanskog upravitelja Subotičke biskupije Ferenca Fazekaša subotičkim biskupom. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je imenovanom biskupu Ferencu sljedeću čestitku:

»Zajedno sa svećenicima i đakonima, redovnicima i redovnicama te drugim članovima Božjeg naroda Subotičke biskupije duboko se radujem što Vas je papa Franjo imenovao pastirom subotičke mjesne Crkve te Vam od srca čestitam.

Zacijelo nije bez značenja što se Vaše biskupsko imenovanje zbilo tjedan dana prije svetkovine sv. Terezije Avilske, na spomendan Kraljice svete krunice, kada obnavljamo svijest vjere o Isusovu radosnom, žalosnom i slavnom otajstvu spasenja te otajstvu svjetla što nam je darovano po njegovoj muci, smrti i uskrsnuću, a koje ste kao pastir pozvani naviještati i poslani slaviti. Na sasvim poseban način navedeno otajstvo ostvario je Isus u svojoj vjernoj službenici Tereziji Avilskoj, zaštitnici subotičke i požeške Katedrale. Ona duhovno povezuje naše dvije mjesne Crkve i potiče nas na suradnju u evangelizacijskom poslanju, te me veseli sve ono što ćemo u tom pogledu nastojati ostvarivati.

Sa željom da Gospodin svojim blagoslovom prati Vaše pastirsko djelovanje, uz izraze posebnog poštovanja, u zajedništvu molitve, srdačno Vas i bratski pozdravljam«, završava biskup Antun.