Poziv na sudjelovanje u Katoličkoj malonogometnoj ligi Požeške biskupije

U nastojanju oko izgradnje i rasta mladih ljudi u vjeri kroz njima bliske sadržaje i ove pastoralne godine nastavljamo s Katoličkom malonogometnom ligom Požeške biskupije. Želimo tako omogućiti mladima da – kroz sport, molitvu i zajedništvo – bez grubosti, psovki i ostalog nesportskog ponašanja rastu u kršćanskom duhu.

U organizaciju biskupijske malonogometne lige i ove su godine uključeni svećenici i vjeroučitelji koji će pripremiti odigravanje i tijek pojedinog kola. Liga će se igrati na principu turnira kroz četiri kola. Otvorenje KMNL-a Požeške biskupije 2023./24. i odigravanje utakmica prvog kola bit će u subotu, 9. prosinca 2023. godine. Drugo kolo održat će se 16. prosinca 2023., treće kolo 13. siječnja 2024. (s malom duhovnom obnovom), dok će se završnica biskupijske Lige (4. kolo) održati 20. siječnja 2024. Nacionalna završnica katoličke malonogometne lige održat će se nakon Uskrsa.

U cjelokupni zbroj bodova odigranih utakmica Lige ulazit će i sudjelovanje na misi otvorenja te u duhovnim sadržajima kao sastavnom dijelu Lige, koje će pojedinoj ekipi donositi dodatne bodove.

Sve zainteresirane župe molimo da svoje ekipe prijave za sudjelovanje najkasnije do 1. prosinca 2023. povjereniku za pastoral mladih vlč. Marijanu Paveliću na broj mobitela 098/9315-084 ili e-mail [email protected]. Sudjelovati mogu mladići u dobi od 15 do 30 godina (u trenutku prijave), a svaka ekipa može prijaviti maksimalno 3 igrača koji imaju više od 30 godina (u trenutku prijave). Napominjemo kako pravo na sudjelovanje u igranju KMNL-a Požeške biskupije imaju samo oni igrači koji su se prethodno registrirali preko obrasca prijave koji je potpisan od strane župnika i ima pečat župe. U tom smislu, s ciljem veće pravednosti, prije igranja utakmica provjerit će se osobne iskaznice svih igrača.

Prijavu ekipe vrši župnik preko obrasca za registraciju pojedine ekipe koji dostavljamo u prilogu, a kotizaciju za sudjelovanje u KMNL-u u iznosu od 100,00 eura po ekipi, potrebno je uplatiti najkasnije do 4. prosinca 2023. na žiro-račun Požeške biskupije (IBAN HR7723400091110089832), s naznakom „Župa – kotizacija za KMNL Pž biskupije“. Ukoliko pojedina ekipa odigra sve predviđene utakmice i ne preskoči niti jedno kolo, vraća joj se 20,00 eura od primljene kotizacije. Razlog dodatku od 20,00 eura je iskustvo nedolaska pojedinih ekipa na odigravanje predviđenih kola Lige, za koje je i u tom slučaju potrebno pokriti troškove suđenja i najma dvorane. Bez primljene prijave i uplate do gore navedenih datuma neće biti moguće pristupiti igranju KMNL-a.

Izvlačenje grupa i rasporeda utakmica održat će se 4. prosinca 2023. godine, a nositelji skupina bit će prošlogodišnji polufinalisti Lige. Svi natjecatelji trebaju sudjelovati na otvorenju KMNL-a Požeške biskupije u subotu, 9. prosinca 2023., koje započinje u 11 sati euharistijskim slavljem u crkvi sv. Lovre u Požegi, nakon kojeg će se odigravati utakmice prvog kola prema rasporedu koji će biti tada obznanjen.