BOŽIĆNA ČESTITKA POŽEŠKOG BISKUPA I  SVEĆENIKA PAPI FRANJI

S tradicionalnog čestitanja Božića, svećenici i đakoni Požeške biskupije na čelu s biskupom Antunom Škvorčevićem uputili su 23. prosinca 2023. papi Franji božićnu i rođendansku čestitku. U čestitci su napisali:

»Sveti Oče!

Svetkovina rođenja Gospodina našega Isusa Krista okupila je u Biskupskom domu u Požegi najbliže biskupove suradnike, svećenike i đakone na uzajamno čestitanje. Dok se u divljenju zaustavljamo pred Božjom poniznošću, očitovanoj u rođenju Sina Očeva kao čovjeka, pridružujemo se Vašim čestitarima te Vam od srca želimo sretan Božić. Budnim osjećajima samilosti želimo ovih svetih dana zajedno s Vašom Svetošću doprijeti do svakog čovjeka patnika, siromaha, osamljenog, napose ratnog stradalnika u Svetoj Zemlji i Ukrajini. Upućujemo usrdnu molitvu Knezu Mira da odgovornima za sudbinu naroda prosvijetli savjesti, oslobodi ih osvetničkih namisli te zaustave rat, izgrađuju povjerenje i dadnu priliku miru.

Razmatrajući otajstvo Božjeg čovjekoljublja, očitovana u rođenju djeteta Isusa, spominjemo se i Vašeg nedavnog rođendana, u kojem prepoznajemo početak ostvarivanja Božjeg nauma o Crkvi u suvremenom svijetu, po Vašoj službi nasljednika sv. Petra. Udijelio Vam Gospodin potrebno zdravlje i snagu da obnova Crkve koju promičete donese obilje evanđeoskih plodova.

Ponizno molimo Vašu Svetost da biskupu, svećenicima i đakonima, redovnicima i redovnicama, i svim drugim redovima Božjeg naroda naše mjesne Crkve udijelite poseban apostolski blagoslov, da u sinodalnoj raspoloživosti možemo služiti „preslavnom djelu evangelizacije“, kako nam je zadao sv. Ivan Pavao II., utemeljitelj Požeške biskupije.

Uz izraze dubokog sinovskog poštovanja i zajedništva u vjeri, nadi i ljubavi, srdačno Vas u novorođenom Gospodinu pozdravljamo«, kaže požeški biskup Antun sa svećenicima u čestitci.