MOLITVENO BDIJENJE UOČI NOVE GODINE U POŽEŠKOJ CRKVI SV. LOVRE

U noći 31. prosinca u požeškoj crkvi sv. Lovre mladi i članovi molitvenih zajednica grada Požege, zajedno s drugim vjernicima, okupili su se na molitveno bdijenje s euharistijskim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom tijekom kojeg su u razmatranju, molitvi i pjesmi dočekali Novu 2024. godinu.

Bdijenje je predvodio Marijan Pavelić, rektor spomenute crkve, a pjevanjem i sviranjem pratili ga okupljeni mladi. Potaknuti porukom pape Franje prigodom 57. Svjetskog dana mira koji se obilježava na svetkovinu Svete Marije Bogorodice 1. siječnja, mladi su vjernici ponajprije u klanjanju pred Presvetim promišljali o važnosti istinskoga mira kojeg daje jedino Bog te izazovima njegova ostvarenja u kontekstu tehnološkog napretka i sve prisutnije umjetne inteligencije.

Nadahnuti porukom Svetoga Oca, mladi su se u svojim molitvama spomenuli i onih država koje trpe ratna stradanja, moleći za okončanje ratova i sukoba te ublažavanje raznih oblika patnji koji muče ljudsku obitelj. Oslanjajući se na evanđeoski izvještaj o izliječenom gubavcu koji se zahvalan vraća Isusu kako bi podao slavu Bogu, mladi su potom uputili molitve Bogu za sve kojima je potrebno duhovno ili tjelesno iscjeljenje.

Neposredno prije euharistijskog blagoslova i samog završetka klanjanja, mladi su zahvalili na svim primljenim milostima tijekom 2023. godine te svoje živote kao i djelovanje cijele Požeške biskupije preporučili zagovoru i zaštiti Isusove Majke.