ZAVRŠNICA KATOLIČKE MALONOGOMETNE LIGE POŽEŠKE BISKUPIJE

U organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih, 20. siječnja 2024. održana su završna natjecanja Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije. Odigravanje utakmica četvrtfinala, polufinala i finala odvijalo se u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ u Požegi. Nakon prethodna tri kola, u završnicu Lige od početnih šesnaest ekuipa Požeške biskupije ušlo je osam: Župa sv. Barbare iz Jakšića, Župa sv. Petra i Pavla Apostola iz Kaptola, Župa sv. Franje Asiškog iz Lipika, Župa Uznesenja BDM iz Nove Bukovice, Župa Blažene Djevice Marije iz Nove Kapele, Župa sv. Nikole Biskupa iz Pleternice, Župa sv. Tome Apostola iz Rajića te Župa Bezgrješnog začeća BDM iz Vetova.

Po završetku odigravanja utakmica, u spomenutoj požeškoj Sportskoj dvorani održana je mala svečanost dodjele nagrada najboljim ekipama i igračima ovogodišnje Biskupijske malonogometne lige. Nazočnog požeškog biskupa Antuna Škvorčevića i mlade nogometaše pozdravio je Marijan Pavelić, povjerenik za pastoral mladih, zahvalivši biskupu Antunu što svojom prisutnošću, kao i na druge načine, iskazuje potporu mladima i pruža trajan poticaj u nastojanju oko njihove osobne izgradnje. Zahvalio je svećenicima Krunoslavu Jurakoviću i Krunoslavu Siroglaviću te vjeroučiteljima San-Marku Klariću, Mirku Čičku i Mauriziu Rezi na požrtvovnoj suradnji u organizaciji i tijekom cijelog odvijanja Lige. Ukratko je potom predstavio način na koji se odvijala Liga od svojega otvorenja 9. prosinca 2023. godine pa sve do njezine završnice. Proglasio je prisutnima pobjednika Lige – malonogometnu momčad Župe sv. Barbare iz Jakšića. Drugo mjesto osvojila je momčad Župe BDM iz Nove Kapele, dok je treće mjesto zauzela momčad Župe Uznesenja BDM iz Nove Bukovice. Biskup je prvim trima ekipama uručio prigodne medalje, a pobjedničkoj ekipi i pehar ovogodišnje Lige te monografiju „Svetište Gospe Voćinske“. Uručio je i nagradu za najboljeg strijelca Lige Mateju Dorinki iz Župe Nova Bukovica, nagradu za najboljeg vratara Lige Filipu Cindriću iz Župe Nova Kapela, nagradu za najboljeg igrača Marku Grbešu iz Župe Jakšić te nagradu za „fair play“ igru malonogometnoj momčadi Župe sv. Terezije Avilske iz Požege.

Biskup Antun je potom uputio prigodnu riječ sudionicima Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije, kazavši kako se raduje što oni kao mladi ljudi traže prigodu da bi bili zajedno, a jedna od njih je i sport u kojem se isprobavaju u vještinama, a još više u vrlinama te se u njemu prepoznaje tko je tko i kakav je čovjek. Čestitao je svim ekipama koje su sudjelovale, a posebno ekipi Župe sv. Barbare iz Jakšića za osvojeno prvo mjesto. Zatim je biskup istaknuo kako se mladi kroz sport uključuju u jedan poseban svijet, u svijet uređenih odnosa jednih prema drugima, u svijet gdje postoji pobjeda te na taj način izgrađuju zajedništvo vjere i povezanosti s Bogom. Biskup Antun zahvalu je uputio i Marijanu Paveliću, predstojniku Katehetskog ureda te svećenicima i vjeroučiteljima koji su sudjelovali u organizaciji Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije.

Pobjednička ekipa Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije sudjelovat će na nacionalnoj završnici koja će se održati u Zagrebu.