XXV. križni put mladih Požeške biskupije

Povjerenstvo za pastoral mladih organizira XXV. križni put mladih Požeške biskupije koji će se održati u subotu, 9. ožujka 2024. na relaciji Velika – Požega u dužini od 22 kilometra pod geslom „U svako doba molite“ (Lk 21,36).

Program križnog puta započinje okupljanjem u jutarnjim satima u Velikoj kod župne crkve sv. Augustina Biskupa odakle će se u 8.30 sati krenuti preko Radovanaca, Potočana, Trnovca, Trenkova, Golobrdaca, Štitnjaka, Marindvora i Novog Štitnjaka prema Požegi gdje će križni put završiti euharistijskim slavljem u požeškoj Katedrali u 18.30 sati koje će predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Uz druge mlade, na sudjelovanje u ovoj pobožnosti pozivamo i ovogodišnje krizmanike, napose iz župa Katedralnog arhiđakonata, osobito onih kroz koje prolazi križni put mladih. S njima trebaju biti njihovi voditelji (župnici, župni vikari ili vjeroučitelji…). Mladima treba pripomenuti kako se radi prvenstveno o pobožnosti, molitvi i žrtvi te se od njih očekuje da na taj način sudjeluju u hodu. Križni put se ne odgađa zbog lošeg vremena te je potrebno ponijeti nešto hrane, zaštitu od kiše, rezervnu odjeću i čarape te dobru obuću za hod. Prilikom dolaska u Veliku voditelj pojedine skupine sudionika križnog puta prijavit će svoju župu (skupinu) zbog čega je potrebno doći nešto ranije. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 2 eura po osobi. Sve ostale informacije vezane uz križni put mladih moguće je dobiti kod povjerenika za pastoral mladih vlč. Marijana Pavelića (Mob. 098/ 9315 084; E-pošta: [email protected]) kojemu je također, najkasnije do 4. ožujka, potrebno prijaviti broj sudionika križnog puta iz pojedine župe.