KORIZMENI SUSRET UČENIKA OSMIH RAZREDA U POŽEŠKOM KOLEGIJU

U organizaciji Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja, 2. ožujka 2024. u Kolegiju Požeške biskupije u Požegi održan je susret učenika osmih razreda iz nekoliko župa Požeške biskupije, koji razmišljaju o svom budućem zvanju. Susret je vodio Tomislav Dokoza, ravnatelj Kolegija i biskupijski povjerenik za pastoral duhovnih zvanja te Matej Filipović, prefekt Kolegija, a sudjelovali su mladići iz župa Presvetog Trojstva u Daruvaru, Končanice, Sv. Leopolda Mandića iz Požege, Voćina, Kuzmice i Jakšića. U susretu su sudjelovali te pomogli pri organizaciji i aspiranti i drugi učenici iz Kolegija Požeške biskupije.

Program susreta bio je prožet raznovrsnim i zanimljivim sadržajima prilagođenima uzrastu krizmanika, s posebnim naglaskom na međusobno upoznavanje te upoznavanje života Požeške biskupije. Pored duhovnih sadržaja – svete mise i molitve – osmaši su međusobno upoznavanje produbili kroz druženja i društvene igre. Vrijeme boravka u Požegi iskoristili su i za razgledavanje povijesne jezgre grada. Upoznali su i naučili ponešto o požeškoj Katedrali, Biskupskom ordinarijatu i crkvi sv. Lovre, crkvi  Duha Svetoga, Dijecezanskom muzeju te drugim važnim ustanovama i mjestima biskupija i grada Požege.

U popodnevnom dijelu susret sudjelovali su u sportskom dijelu programa, a susret su zaključili pripravom za svetu Ispovijed te svetom Misom koju je predvodio ravnatelj Dokoza u Katedrali sv. Terezije.