USKRSNI BROJ GLASILA POŽEŠKE BISKUPIJE „ZAJEDNIŠTVO“

Iz tiska je izišao uskrsni broj „Zajedništva“, glasila Požeške biskupije. Najnoviji broj „Zajedništva“ na prvim stranicama donosi vijest o imenovanju novog požeškog biskupa Ive Martinovića, zatim njegovu riječ te govor biskupa Antuna Škvorčevića prigodom objave Apostolske nuncijature o imenovanju novog požeškog biskupa, kao i vijest o prvom pohodu imenovanog biskupa Ive sjedištu Požeške biskupije.

U nastavku je zajednička Uskrsna poruka biskupa Antuna i Ive. Potom slijede izvještaji s brojnih događanja kojima je obilovala ovogodišnja korizma u Požeškoj biskupiji. Tu je izvještaj s obilježavanja „Žalosnog petka“ – Dana obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika u Staroj Gradiški i Jasenovcu, spomena na obljetnicu smrti kardinala Franje Kuharića, kao i godišnjicu smrti prof. Tomislava Ivančića u Davoru, zatim proslava dana Katoličke osnovne škole u Požegi, izvještaji s duhovnih obnova svećenika, redovnica i vjeroučitelja, proslave sv. Josipa u Lipovljanima i Slatini, skupštine Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji.

Rubrika „događajnica“ donosi izvještaj o spomenu na poginule branitelje pleterničkog kraja, o blagdanu sv. Ivana od Boga u katoličkoj bolnici na Strmcu, o novoj vjerskoj emisiji na radiju Virovitici, kao i sastanku roditelja i djelatnika katoličkog dječjeg vrtića u Požegi.

Pod naslovom „Život mladih“ „Zajedništvo“ donosi zapis o 25. biskupijskom križnom putu mladih, humanitarnom turniru „Nisi sam“, natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola u vjeronaučnom znanju, korizmenom susretu stipendista Požeške biskupije, turnir u Goalballu za slijepe i slabovidne. Rubrika „iz našeg Caritasa“ prikazuje brojne Caritasove aktivnosti, pohod prognaničkom naselju Kovačevac te duhovnu obnovu za volontere Caritasa. Zadnja stranica „Zajedništva“ donosi svjedočanstvo devedesetogodišnje Mande Margetić iz Štivice o običajima velikog trodnevlja i Uskrsa te poziv mladima na upis u katoličke gimnazije u Požegi i Virovitici.