ZAHVALA AFRIČKOG BISKUPA POŽEŠKOJ BISKUPIJI ZA PRIMLJENU POMOĆ

Požeška biskupija uputila je msgr. Emmanuelu Abbou, biskupu kamerunske biskupije  Ngaoundéré u Africi, gdje djeluje misionar iz Požeške biskupije Karlo Prpić, 4.000 redovitih misnih intencija i 30 „misa Gregorijana“ kao uskrsni dar i pomoć njegovim svećenicima. Biskup Emmanuel napisao je biskupu Antunu Škvorčeviću pismo zahvale na Veliki četvrtak što misnim nakanama omogućuje njegovim svećenicima prihod od kojeg žive. U pismu biskup Abbo navodi:

„Koristim ovu priliku da Vam izrazim svoju zahvalnost za misne nakane koje ste ponovno udijelili svećenicima biskupije Ngaoundéré. Otkako smo uspostavili suradnju između Požeške biskupije i biskupije Ngaoundéré, uvijek ste nam bili bliski duhovnom i materijalnom pomoći te djelovanjem svećenika Karla Prpića. Iskreno se nadamo da će se ova suradnja nastaviti i s novim požeškim biskupom. Želim Vam sretan Uskrs, s molitvom da Vas uskrsli Krist obaspe milošću svoga uskrsnuća.“

Navedena pomoć ostvarena je razumijevanjem svećenika i vjernika Požeške biskupije koji i na navedeni način rado pomažu svećenicima biskupije Ngaoundéré. Pored toga, Požeška biskupija istovremeno na isti način pomaže svećenike i u kamerunskoj biskupiji Yagoua, čijem je biskupu Barthélemyju Yaoudi minulih dana dostavila 2.000 misnih nakana.