BISKUP ANTUN ČESTITAO MUSLIMANIMA RAMAZANSKI BAJRAM

Prigodom Ramazanskog Bajrama biskup Antun Škvorčević, predsjednik Odbora HBK za odnos sa Židovima i muslimanima uputio je muftiji Azizu Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj sljedeću čestitku:

»Tijekom Ramazana, mjeseca posta islamski vjernici u Hrvatskoj očitovali su vjernost i odanost Stvoritelju a završetak posta slave Ramazanskim Bajramom. U ime Hrvatske biskupske konferencije i u svoje osobno ime od srca čestitam Ramazanski Bajram Vama, Vašoj obitelji, suradnicima i svim članovima Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Uvjeren sam da će obiteljsko zajedništvo prigodom Bajrama, posjeti rodbini i prijateljima, darovi udijeljeni napose djeci i siromašnima, doprinijeti obnovi svijesti o veličini i dostojanstvu svakog čovjeka kao Božjeg stvorenja, vrijednog našeg najvećeg poštovanja. Neka milosrdni Bog dadne takvo osjetljivo srce za čovjeka napose onima u svijetu koji nasiljem i ratom nanose tešku nepravdu nedužnim stradalnicima. Jer ubijanjem Božjih stvorenja, vrijeđaju i samog Stvoritelja!

Dok s Vama i svim islamskim vjernicima u Hrvatskoj dijelim radost Ramazanskog Bajrama, s osjećajima osobitog poštovanja od srca Vas pozdravljam«, zaključuje biskup Antun.