Svjetski dan molitve za duhovna zvanja – Nedjelja Dobrog Pastira

Na Četvrtu vazmenu nedjelju, 21. travnja 2024. slavimo 61. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja – Nedjelju Dobrog Pastira. Za tu prigodu papa Franjo uputio je svoju Poruku „Pozvani sijati nadu i graditi mir“.

Valja toga dana podsjetiti vjernike na važnost duhovnih zvanja u Crkvi, napose svećeničkih, te ih potaknuti na molitvu za tako veliko dobro. Prigoda je to da zahvalimo članovima Djela za duhovna zvanja za njihovu molitvu i žrtvu koju prikazuju za duhovna zvanja te ih potaknemo na ustrajnost u njihovu posebnom služenju, kako bismo izmolili nova duhovna zvanja te vjernost i svetost svećenika i redovnika u svjedočenju Radosne vijesti.

Kao i prethodnih godina, prikladno je u Nedjelju Dobrog Pastira oglasiti natječaj za upis sjemeništaraca ili svećeničkih aspiranata u požeški Kolegij koji su završili osnovnu školu, kao i za upis u Bogoslovno sjemenište onih koji su završili srednju školu ili su se u kasnijoj dobi odlučili poći putem svećeništva. Prikladno je upoznati i druge učenike koji završavaju osmi razred osnovne škole, napose iz obitelji skromnijeg materijalnog stanja s mogućnošću da pohađaju Katoličku gimnaziju u Požegi i stanuju u požeškom Kolegiju. Pored oglasa u crkvi i na župnim katehezama svećenici će zacijelo znati pronaći i druge načine, osobito putem elektroničkih sredstava kako bi obavijestili mlade o navedenim natječajima.

Svećenički kandidati za upis u Bogoslovno sjemenište i na Katolički bogoslovni fakultet trebaju u pratnji svojih župnika doći u Biskupski ordinarijat u Požegi na prijamni razgovor, 3. lipnja 2024. u 9.30 sati i pritom priložiti potrebne dokumente (vidi: Službeni vjesnik Požeške biskupije, br. 2/2021., str. 107.).

Jednako tako, sjemeništarci – svećenički aspiranti i drugi kandidati za Kolegij trebaju u pratnji svojih župnika doći u Biskupski ordinarijat u Požegi na prijamni razgovor, 1. srpnja 2024. u 9.30 sati, s potrebnim dokumentima (vidi: Službeni vjesnik Požeške biskupije, br. 2/2021., str. 107-108.).