SUSRET BISKUPA ANTUNA I GRADONAČELNICE NOVSKE

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 3. lipnja 2024. Mariju Kušmiš, gradonačelnicu Grada Novske, s njezinim zamjenikom Sinišom Kesićem.

Prigodom umirovljenja biskupa Antuna gradonačelnica je željela zahvaliti mu za suradnju između grada Novske i Biskupije u vrijeme njegove 27-ogodišnje službe, napose na području odgoja i obrazovanja. Naime, Katolička Osnovna škola u Novskoj djeluje u prostorima Grada, a gradski Dječji vrtić u prostorima Župe bl. Alojzija Stepinca u Novskoj, koja je osnovana u novije vrijeme i čiji je pastoralni centar s crkvom izgrađen i uz pomoć Grada Novske.

Biskup Antun je uzvratio zahvalnošću za spremnost kojom je gradska uprava Novske sa svojim gradonačelnicima velikim razumijevanjem pružala potporu Biskupiji i dvjema župama u tom gradu u njihovu djelovanju za opće dobro građana. Istaknuo je napose zasluge gradonačelnika Antuna Vidakovića, Marina Piletića i sadašnje gradonačelnice za jasnoću kojom su razlikovali poslanje Crkve od službe javnih djelatnika, ali uvijek svjesni da i Crkva i Grad služe dobru istog čovjeka te su u tom smislu promicali suradnju.

Biskup i gradonačelnica razgovarali su o trenutačnom ostvarivanju projekata Grada Novske, prvenstveno s obzirom na video-igre, koje su pokrenule izgradnju određene školske i proizvodne infrastrukture.