Biskup Ivo primio kandidate za Kolegij Požeške biskupije i ravnateljicu Caritasa

U ponedjeljak, 1. srpnja 2024. održan je susret kandidata koji se žele upisati u Kolegij Požeške biskupije. U Dvorani sv. Lovre Biskupskog doma u Požegi dvojicu kandidata s njihovim župnicima i poglavarima Kolegija primio je biskup Ivo Martinović. Prijavili su se mladi iz Župe sv. Luke Evanđelista u Lukaču i sv. Augustina Biskupa u Velikoj.

Ravnatelj Kolegija Tomislav Dokoza ukratko je izvijestio biskupa o prethodnom prijemnom susretu s kandidatima u zgradi Kolegija Požeške biskupije. Zajedno s prefektom Matejom Filipovićem provjerio je svu potrebnu dokumentaciju koju su kandidati trebali ponijeti sa sobom, kako bi se mogli upisati u Kolegij. Kazao je kako su im objasnili određene pojedinosti te su potom zajednički razgledali prostore Kolegija u kojima će dvojica mladića zajedno s drugima uskoro boraviti.

Biskup Ivo je zahvalio ravnatelju Dokozi i prefektu Filipoviću na njihovom zauzetom vršenju službe za odgoj mladih u Kolegiju Požeške biskupije. Kandidatima je ukratko pojasnio kako je Crkva uvijek nastojala pomagati mladim ljudima da svojim odgojem i obrazovanjem učine prave korake za svoj život te budu dobri vjernici i građani u hrvatskom društvu, stoga je Požeška biskupija prije 18 godina u tu svrhu pokraj Katedrale izgradila Dom Pape Ivana Pavla II. u čijem se sastavu nalazi i Kolegij, dom za srednjoškolce koji pohađaju Katoličku gimnaziju ili neke druge škole u Požegi, prvenstveno one koji osjećaju da imaju duhovni poziv. U tom smislu ih je ohrabrio da budu svjesni da im Kolegij i Katolička škola žele pomoći da u Kristu grade svoj život poput svojih župnika, roditelja, odgojitelja i profesora koji će ih kroz interdisciplinarni odgoj usmjeravati na pravi put i životni poziv. Zatim su se kandidati predstavili biskupu Ivi i progovorili nekoliko riječi o svojim životima. Na koncu je biskup uručio kandidatima i zamolio ih da se sjete i njega u svojim molitvama, kao što će i on činiti za njih.

Istoga dana biskup Ivo primio je u Biskupskom domu ravnateljicu Caritasa Požeške biskupije Katarinu Paulić, koja mu je predstavila djelovanje navedene Institucije. Ravnateljica je biskupu predstavila djelovanje i rad Caritasa. Razgovarali su o pojedinim pitanjima formalne i praktične naravi, o projektima i akcijama koji su se ostvarili te o onome što se planira. Posebnu pozornost posvetili su Caritasovoj kuhinji, koja svakodnevno priprema obroke za osamdesetak potrebitih i siromašnim obiteljima. Biskup Ivo je zahvalio ravnateljici Paulić za vršenje njezine odgovorne službe i zaželio Božji blagoslov u daljnjem djelovanju.