Biskupovo pismo prigodom nevremena u Župi Bošnjaci

»PRIJATELJ LJUBI U SVAKO VRIJEME, A U NEVOLJI I BRATOM POSTAJE.« (Mudr 17,17)

Poštovana i draga braćo i sestre!

U popodnevnim satima 1. srpnja jako nevrijeme praćeno tučom pogodilo je određene dijelove Slavonije, naše Požeške biskupije i susjedne Đakovačko-osječke nadbiskupije. Osobito je stradala Župa sv. Martina Biskupa u Bošnjacima gdje je nastala velika materijalna šteta kako na usjevima, tako i na obiteljskim domovima i drugim gospodarskim objektima, te tamošnjoj župnoj crkvi.

Potaknuti riječima starozavjetnog mudraca »Prijatelj ljubi u svako vrijeme, a u nevolji i bratom postaje.« (Mudr 17, 17) želimo u nedjelju 7. srpnja 2024. posvjedočiti u Požeškoj biskupiji svoju suosjećajnu blizinu svima vjernicima Župe sv. Martina Biskupa u Bošnjacima koji se zbog stradanja u spomenutom nevremenu nalaze u nevolji.

U župama Požeške biskupije na svim svetim misama navedene nedjelje uputit ćemo Bogu molitvu za braću i sestre u Župi Bošnjaci, ali im i posvjedočiti konkretnu blizinu – ljubav na djelu. Na svršetku svake svete mise prikupljat ćemo novčane priloge za sve one kojima su uništeni domovi i kojima je pomoć žurno potrebna. Župnici će priloge dostaviti na žiro račun biskupijskog Caritasa HR2623600001102314013 kod Zagrebačke banke s naznakom »za pomoć Župi Bošnjaci«, a on će ih što je prije moguće proslijediti potrebitima. Niti najmanji dar koji će netko priložiti neće biti beznačajan.

Zahvaljujem vam za dobrotu koju ćete i ovom prilikom iskazati braći i sestrama u nevolji, te vas sve od srca pozdravljan i blagoslivljam –

vaš biskup Ivo

Požega, 4. srpnja 2024.