Biskup Ivo pozvao na molitvu za žrtve teške tragedije u Domu za starije i nemoćne osobe u Daruvaru

Požeški biskup Ivo Martinović uputio je vjernicima Požeške biskupije poziv na molitvu za žrtve teške tragedije u Domu za starije i nemoćne osobe u Daruvaru koja se dogodila 22. srpnja 2024., koji prenosimo u cijelosti:

„Društvena sredstva priopćavanja izvijestila su nas o teškoj tragediji koja se dogodila u prijepodnevnim satima 22. srpnja 2024. u Domu za starije i nemoćne osobe u Daruvaru gdje je u krvavom pohodu smrtno stradalo šest osoba, a više njih je ranjeno. Šokantna vijest o nesvakidašnjem stradanju na području naše Požeške biskupije budi u nama duboke osjećaje blizine žrtvama, žalost za nedužno stradalima, a iskrenu sućut s onima koji za njima tuguju. Izražavam kršćansko suosjećanje obiteljima i rodbini ubijenih, ravnateljici Doma Ani Ivandekić i njezinim djelatnicima, župnicima daruvarskih župa Ivanu Popiću i Dejanu Iliću i pastoralnom suradniku Nikoli Legcu, gradonačelniku Damiru Lneničeku te svima drugima ožalošćenima.

Pozivam vjernike Požeške biskupije, da u svijesti zajedništva naše mjesne Crkve, u nedjelju 28. srpnja 2024. na svim svetim misama upute Bogu molitvu za nevine žrtve, izraze svoju duhovnu solidarnost s  njihovim obiteljima, ranjenima i svima drugima koji su na bilo koji način povezani s navedenim stradanjem.

Neka nad pogođenima ovim teškim stradanjem bdije Božji blagoslov, podrži im nadu te udijeli utjehu. Uz srdačan pozdrav u Gospodinu svima koji suosjećajnim srcem mole za žrtve teškog stradanja.“, piše biskup Martinović.