Sprovod oca svećenika Roka Ivanovića

Na mjesnom groblju u Đulovcu, 17. kolovoza 2024. pokopan je Zefa Ivanović, otac svećenika Roka Ivanovića, upravitelja Župe sv. Franje Asiškog u Lipiku i Župe sv. Jurja Mučenika u Čagliću. Sprovodne obrede uz sudjelovanje tridesetak svećenika, obitelji, rodbine i prijatelja te župljana Župe Duha Svetoga u Đulovcu, kao delegat požeškog biskupa Ive Martinovića predvodio je Nikola Jušić, kanonik Stolnog kaptola sv. Petra u Požegi. Biskup Ivo uputio je svećeniku Roku sažalnicu, u kojoj je napisao:

»Primio sam vijest da je u obiteljskom domu, shrvan bolešću, preminuo Vaš cijenjeni otac Zefa. Dovršio je svoj ovozemaljski hod, prinio žrtvu svog života. Kako sam to učinio i telefonskim putem, Vama, majci Anici, sestrama Mariji, Jozefini, Moniki i Veri, braći Nikoli, Anđelku, Marijanu i Antunu, te svima drugima koji za njim tuguju izražavam svoje kršćansko suosjećanje i molitvenu blizinu.

Tijekom svoga života otac Zefa je u skromnosti obiteljskog doma svjedočio vjernost Bogu, braku i obitelji, ugradio brojne žrtve u prihvaćanje i odgoj djece, napose u Vaš hod prema svećeništvu prateći Vas na poseban način molitvom i žrtvom na svećeničkom putu. Usred nemalih obiteljskih i društvenih obveza uvijek je nastojao imati vremena za Boga i Crkvu.

Vaš otac Zefa u krštenju je postao dionikom Isusova trpljenja i smrti na križu i pobjede njegove ljubavi te se zemaljskom smrću rodio za vječnost da bi bio obasjan slavom njegova uskrsnuća u nebeskoj domovini, gdje „smrti biti više neće, ni tuge, ni jauka, ni boli biti više neće“ (Otk 21,4). Želio bih na zemaljskom oproštaju s ocem Zefom zajedno s Vama i drugim članovima Vaše obitelji zahvaliti mu za sve dobro koje je učinio, zamoliti Gospodina da mu oprosti slabosti i primi u vječno blaženstvo. Vama i svima koji tuguju za plemenitim pokojnikom, neka Gospodin udijeli obilje svoje utjehe.

Krijepila Vas vjera i nada te Vam na zemaljskom oproštaju s ocem srce bilo ispunjeno Božjim mirom. U zajedništvu molitve za Vašeg cijenjenog oca Zefe, bratski Vas u Gospodinu pozdravljam«, zaključio je biskup Ivo svoju sažalnicu.