Biskup Martinović primio predsjednika Upravnog vijeća katoličke bolnice na Strmcu

U Biskupskom domu u Požegi biskup Ivo Martinović primio je 30. rujna 2024. predsjednika Upravnog vijeća Specijalne bolnice za psihijatriju i palijativnu skrb na Strmcu fra Giancarla Lapića, u čijoj pratnji je bio prior Bolničkog reda sv. Ivana od Boga na Strmcu fra Giovanni Giemula.

Fra Giancarlo je ukratko izložio biskupu Ivi specifičnost cjelokupnog djelovanje Reda Milosrdne Braće u svijetu i u Strmcu te događaje vezane uz njihov povratak u Hrvatsku i izgradnju Bolnice Sv. Rafaela. Izrazio je zahvalnost Požeškoj biskupiji što podržava djelovanje Bolnice na Strmcu, napose kroz dušobrižnika Ivicu Razumovića.

Biskup Ivo odao je priznanje Milosrdnoj braći što unatoč velikim poteškoćama nisu odustali od izgradnje, uređenja i otvorenja bolnice upravo na području Slavonije, kojoj je zbog njezinih teških okolnosti potrebna posebna pomoć. Razgovarali su o funkcioniranju Bolnice sv. Rafaela na Strmcu te važnom doprinosu i djelovanju časnih sestra iz Provincije Marijinih Sestara od čudotvorne medaljice, kao o pitanjima suradnje Bolnice s državnim mjerodavnim institucijama te o bolničkom dušobrižništvu povezanom s karizmom Bolničkoga reda milosrdne braće.

Biskup Ivo je po fra Giancarlu uputio Lombardo-venetskoj provinciji zahvalnost za djelovanje braće u Požeškoj biskupiji te za potporu koju Bolnici na Strmcu pruža najpotrebnijim osobama društva i Crkve.