Proslava svetkovine sv. Terezije Avilske i blagdana sv. Ivana Pavla II.

Program priprave i proslave svetkovine sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale, grada Požege i Katoličke gimnazije u Požegi te blagdana sv. Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije:

  1. U subotu 12. listopada hodočašće je dječjih crkvenih zborova sv. Tereziji u požešku Katedralu. Program započinje u Dvorani sv. Terezije (D. Lermana 1) u 9.30 sati, a središnji događaj je sveta misa u Katedrali u 11.30 sati.
  2. Istoga dana u 10.30 sati u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi okupit će se učenici i studenti koji će u školskoj i akademskoj godini 2024./2025. primati stipendiju Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima te će o tome potpisati ugovore.
  3. Za svetkovinu zaštitnice Grada Požege i Katedrale vjernici iz požeških župa pripremit će se trodnevicom tijekom koje će hodočastiti u Katedralu, a njihovi župnici će predvoditi misno slavlje u 18.30 sati. U subotu 12. listopada hodočaste vjernici Župe sv. Leopolda Mandića; u nedjelju 13. listopada vjernici Župe Duha Svetoga, a u ponedjeljak 14. listopada vjernici Župe sv. Ivana Krstitelja. Vjernici koji hodočaste u Katedralu, kao i svi drugi pozvani su sudjelovati na slavlju svetkovine sv. Terezije u utorak 15. listopada.
  4. U predvečerje svetkovine, u ponedjeljak 14. listopada nakon euharistijskog slavlja u Katedrali bit će služba prvih Večernjih hvala svetkovine sv. Terezije Avilske s početkom u 19.15 sati. Po završetku Večernjih hvala uslijedit će molitveno bdijenje mladih pred relikvijom sv. Terezije Avilske predvođenih učenicima i djelatnicima Katoličke gimnazije u Požegi čija je sv. Terezija zaštitnica.
  1. Na samu svetkovinu sv. Terezije Avilske, u utorak 15. listopada, svečano misno slavlje u Katedrali u 11 sati predvodit će vrhbosanski nadbiskup i metropolit msgr. Tomo Vukšić u zajedništvu s dijecezanskim biskupom i drugim biskupima Đakovačko-osječke crkvene pokrajine te svećenicima Katedralnog arhiđakonata. Slavlje započinje procesijom s relikvijarom sv. Terezije Avilske iz crkve sv. Lovre, gdje će se svećenici odjenuti u liturgijsku odjeću (potrebno je ponijeti humeral, albu, štolu i misnicu bijele boje). U procesiji uz biskupe, svećenike, đakone, časne sestre i vjeroučitelje s djecom i mladima, napose iz požeške Katoličke gimnazije, pozvani su sudjelovati članovi crkvenih udruga i pokreta te drugi vjernici.
  2. U subotu 19. listopada, u pripravi za blagdan sv. Ivana Pavla II., u Požegi se održava susret crkvenih zborova. Program započinje u Dvorani sv. Terezije (D. Lermana 1) u 9.30 sati, a središnji dio susreta je sveta misa u Katedrali u 12 sati.
  3. U utorak 22. listopada, slavimo blagdan sv. Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije. Večernje euharistijsko slavlje u 18.30 sati u Katedrali predvodi će požeški biskup msgr. Ivo Martinović.