Biskupova sažalnica prigodom smrti supružnika Vidović iz Jakšića

U nedjelju, 23. travnja u Novim Mihaljevcima u saobraćajnoj nesreći izgubili su život Krešimir i Anita Vidović iz župe Jakšić. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je sažalnicu koju je na sprovodu, 25. travnja na mjesnom groblju Jakšiću pročitao župnik Ivan Rončević. U sažalnici biskup kaže: »Nakon nedavne nasilne smrti mladića Jakova Bočkaja iz Jakšića, ovih dana saobraćajna nesreća odnijela  je s ovoga svijeta supružnike Krešimira i Anitu Vidović r. Jelavić, župljane jakšićke Župe sv. Barbare. Još jedan događaj tuge, još jedan oproštaj, koji teško pogađa njihove najbliže, kao i vjernike jakšićke Župe i mnoge druge diljem Požeške biskupije, uzrokujući bol u srcu i otvarajući prazninu, koju ljudskim snagama ne uspijevamo prebroditi. U ovom teškom trenutku želio bih posvjedočiti svoju duboku kršćansku suosjećajnu blizinu Vama i svim župljanima, napose obitelji Vidović: ocu Ivanu i majci Nevenki, bratu Mariu, djeci preminulih roditelja Kiari, Korini i Noi. Jednakom kršćanskom suosjećajnošću izražavam sućut i obitelji Jelavić: ocu Mladenu i majci Milunki te bratu Alenu.

Ponovno stojimo nemoćni pred otajstvom života i smrti! Zajedno s Vama upućujem Bogu molitvu za poginule Krešimira i Anitu, da im On koji ih je pozvao u život podari u vječnosti puninu života, a njihovima najbližima udijeli snagu da mogu nositi svu težinu oproštaja sa sinom i kćerkom, ocem i majkom, te ih ispuni utjehom na ovozemaljskom rastanku u nadi ponovnog susreta u vječnosti. Uvjeren sam da se djeca preminulih supružnika neće osjećati napuštenima i osamljenima, jer će ih prigrliti obitelji njihovih roditelja, i pratiti vjernička toplina zajedništva vjere, nade i ljubavi u jakšićkoj Župi, napose najmlađe koji se spremaju za svete sakramente.

Dok se u uskrsnom vremenu vjernički podsjećamo na nepravednu i nasilnu Isusovu smrt i slavimo njegovu uskrsnu pobjedu, promatramo u tom svjetlu poginulog Krešimira i Anitu, uvjereni da smrt ni za njih nema posljednju riječ, nego Isusova ljubav na križu jača od smrti. Toj moćnoj Božjoj ljubavi povjeravamo preminule supružnike u nadi da ih je On primio u svoj vječni zagrljaj.

Ostajem u zajedništvu molitve s Vama, obitelji, rodbinom i župljanima za preminule Krešimira i Anitu, uz izraze osobitog poštovanja u Gospodinu«, završava biskup Antun sažalnicu.