Proslava svetkovine sv. Marije Magdalene u Donjoj Obriježi

U župnoj crkvi u Donjoj Obriježi proslavljena je 22. srpnja 2024. godine svetkovina sv. Marije Magdalene, zaštitnice spomenute župe. Središnje misno slavlje predvodio je i propovijedao Josip Prpić, upravitelj Župe sv. Petra Apostola u Bokšiću. U propovijedi Josip osvrnuo na život svetice u odnosu na današnjeg čovjeka koji pokušava pronaći Boga u svim drugim vidljivim stvarnostima, dok u srcu i istini Boga ne želi tražiti. Susret Marije Magdalene sa živim Uskrslim Gospodinom je promijenio njezin život, a ona je nakon susreta s Gospodinom i sama postala navjestiteljica Radosne vijesti. Da bismo i mi bili navjestitelji Isusa Krista prvo što nam je potrebno jest susret s živim Gospodinom, poručio je bokšićki župnik. Umrtvili smo svoj život i duh te ne možemo dati ni radost svijetu, a ni Radosnu vijest, upozorio je predvoditelj Prpić te zaključio kako bez susreta s Bogom, u srcu, nećemo moći nasljedovati primjer sv. Marije Maldalene.
Propovjednik je na kraju podijelio primjer života dr. Antonyija Flewa koji je uvijek negirao postojanje Boga, jer je živio ateistički i bio sam ateist kao profesor filozofije. Susret s Istinom promijenio je njegov život te je na kraju svjedočio kako Bog postoji, a čovjek je njegovo ljubljeno biće.
Na misi su sudjelovali i svećenici iz Pakračkog dekanata s nekolicinom svojih vjernika koji su došli hodočasnički kao štovatelji svete Marije Magdalene. Upravitelj župe Kristijan Perić zahvalio je pristiglim svećenicima, hodočasnicima i drugim vjernicima, a na poseban način predvoditelj slavlja te ga zamolio da na sve zazove Božji blagoslov.