Biskupijski dan

U skladu s predviđenim pastoralnim programima tijekom ljeta 2024., u Požegi će se u subotu 28. rujna 2024. održati Biskupijski dan prigodom 27. obljetnice uspostave Požeške biskupije.

Na Biskupijskom danu će sudjelovati svi oni koji sakramentom svetoga reda, posebnim mandatom, izborom ili imenovanjem za članove pojedinih biskupijskih i župnih savjetodavnih tijela, ili na neki drugi način, imaju posebno poslanje u Požeškoj biskupiji – svećenici, đakoni, redovnici i redovnice, bogoslovi, vjeroučitelji, odgajateljice u vjeri, članovi župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji pričesti, članovi crkvenih udruga i pokreta, molitvenih zajednica te djelatnici katoličkih škola. Program Biskupijskog dana započinje 28. rujna o.g. u 9.30 sati po sljedećem rasporedu:

  1. Svećenici, redovnici i đakoni, sestre redovnice, bogoslovi, vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri te djelatnici biskupijskih katoličkih škola okupit će se u Dvorani sv. Terezije u Požegi (D. Lermana 1). Nakon zajedničke molitve Trećega časa zadarski nadbiskup u miru msgr. Želimir Puljić podsjetit će na određene poruke sv. Ivana Pavla, utemeljitelja naše Biskupije, te tako uvesti u promišljanja o pastoralnim i drugim programima, među ostalim, i u okviru Redovnog jubileja 2025. godine koji je proglasio papa Franjo bulom „Spes non confundit“ – „Nada ne razočarava“ (Rim 5, 5).
  2. Članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, članovi katoličkih udruga, pokreta i molitvenih zajednica okupit će se u 9.30 sati u crkvi Duha Svetoga u Požegi (Trg Svetog Trojstva 21) na programu tijekom kojega će se upoznati s određenim biskupijskim pastoralnim programima te promišljati o svojim zadaćama i ulozi u životu i poslanju župne zajednice kao i u cjelovitom poslanju požeške mjesne Crkve.
  3. Svi sudionici Biskupijskog dana okupit će se u 11.30 sati u Katedrali gdje će započeti euharistijsko slavlje kojega će predvoditi zadarski nadbiskup u miru msgr. Želimir Puljić te se u toj prigodi spomenuti 50. obljetnice svojega svećeničkog ređenja i mlade mise u tadašnjoj župnoj crkvi sv. Terezije Avilske u Požegi.