Zajednički pastoralni programi tijekom ljeta 2019.

 1. U Domu sv. Augustina u Velikoj od 3. do 5. srpnja 2019. održat će se duhovne vježbe za vjeroučitelje laike u osnovnim i srednjim školama te odgojiteljice u vjeri. Voditelj duhovnih vježbi je karmelićanin o. Danijel Čolo, župni vikar u Župi Uznesenja BDM u Remetama.
 2. U petak, 5. srpnja 2019. slavimo 22. obljetnicu utemeljenja Požeške biskupije i imenovanja njezina prvog biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića. Toga će dana u 18.30 sati u požeškoj Katedrali dijecezanski biskup predvoditi zahvalno euharistijsko slavlje.
 3. Na lokaciji »Duboka« u parku prirode Papuk od 21. do 27. srpnja 2019. u organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral mladih održat će se Biskupijski kamp za mlade pod geslom »Učitelju, gdje stanuješ?« (Iv 1, 38). Sve informacije, kao i online obrazac prijave nalaze se na biskupijskoj web stranici: www.pozeska-biskupija.hr.
 4. U ponedjeljak, 5. kolovoza 2019. slavimo spomendan Posvete rimske bazilike sv. Marije Velike i ujedno Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Toga dana u svim župama Požeške biskupije slavit će se mise zahvalnice za Domovinu, a misu zahvalnicu za Domovinu, poginule i nestale hrvatske branitelje u požeškoj Katedrali u 9.00 sati predvodit će dijecezanski biskup.
 5. Od 4. do 9. kolovoza 2019. održat će se ljetni susret bogoslova Požeške biskupije u Glavotoku (otok Krk). Na završetku susreta bogoslovi će u Požegi sudjelovati na proslavi blagdana sv. Lovre, zaštitnika Biskupije.
 6. U predvečerje blagdana sv. Lovre, u petak 9. kolovoza 2019. u crkvi sv. Lovre karitasovi volonteri s mladima iz župa grada Požege te aspiranti i bogoslovi Požeške biskupije u 19.00 sati predvodit će molitveno bdijenje s euharistijskim klanjanjem.
 7. Na blagdan sv. Lovre, u subotu, 10. kolovoza 2019. središnje biskupijsko slavlje u svečevoj crkvi u Požegi u 10.00 sati predvodi dijecezanski biskup. Budući da je sv. Lovro i zaštitnik Biskupijskog Caritasa, na slavlju će s drugim vjernicima sudjelovati i Caritasovi volonteri iz svih naših župa, biskupijski stipendisti i korisnici karitasove kuhinje u Požegi. Nakon slavlja će za njih u Dvorani Sv. Terezije biti priređen prigodni program u sklopu kojeg će biti otvoren natječaj za stipendije Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2019./2020.
 8. U nedjelju 11. kolovoza, na blagdan sv. Klare, djevice, zaštitnice samostana i crkve sestara klarisa u Požegi, središnje euharistijsko slavlje i obred zavjetovanja s. Anđele (Petre) Babić u 10.30 sati predvodi dijecezanski biskup.
 9. Od 10. do 13. kolovoza 2019., u Domu Sv. Augustina u Velikoj će se održati ljetni susret svećeničkih aspiranata Požeške biskupije, koji počinje bdijenjem u požeškoj crkvi sv. Lovre u predvečerje svetkovine sv. Lovre.
 10. U predvečerje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velike Gospe, u srijedu, 14. kolovoza 2019. održava se hodočašće u svetište Kloštar kod Slavonskog Kobaša. Misno slavlje u 19.00 sati predvodi dijecezanski biskup.
 11. Na svetkovinu Velike Gospe, u četvrtak, 15. kolovoza 2019. u Voćin hodočaste obitelji s brojnom djecom. Središnje euharistijsko slavlje u 11.00 sati predvodi dijecezanski biskup.
 12. U utorak, 20. kolovoza 2019. hodočasnici pješaci iz župa Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata polaze na hodočašće u Voćin. U crkvi sv. Lovre u Požegi u 14.00 sati primit će blagoslov te nastaviti hod prema Stražemanu gdje će sudjelovati na euharistijskom blagoslovu prigodom završetka dana godišnjeg župnog klanjanja. Sutradan, u srijedu, 21. kolovoza, u 5.00 sati nastavljaju hod prema Voćinu, zajedno s drugim hodočasnicima koji će im se pridružiti.
 13. U srijedu, 21. kolovoza 2019. u svim župama naše Biskupije slavi se blagdan Gospe Voćinske, a vjernici iz župa Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata hodočaste toga dana u Voćin. Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje u 18.30 sati predvodi dijecezanski biskup nakon kojeg će uslijediti procesija s likom Gospe Voćinske.
 14. Od 23. do 30. kolovoza 2019. u Pleternici se održava Devetnica Gospi od Suza. Svake večeri je sveta misa u 19.00 sati. Prije svete mise je duhovni predprogram s molitvom svete krunice i prigoda za sakrament pomirenja, a nakon mise klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u crkvi.
 15. U četvrtak 29. kolovoza 2019. prije početka nove školske godine vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri Požeške biskupije okupit će se u 10.00 sati u crkvi sv. Lovre na euharistijsko slavlje koje će predvoditi dijecezanski biskup. Pri svršetku misnog slavlja će im biti uručeni kanonski mandati za poučavanje vjeronauka u školi i provođenje vjerskog odgoja u predškolskim ustanovama.
 16. U subotu, 31. kolovoza 2019. slavimo blagdan Gospe od Suza, a Marijini štovatelji hodočaste u Svetište Gospe od Suza u Pleternici. Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje u 19.00 sati predvodi dijecezanski biskup. Na svršetku misnog slavlja uslijedit će procesija s likom Gospe od Suza.
 17. U subotu, 7. rujna 2019., pred početak nastavne godine u 10.00 sati u Virovitici će biti blagoslovljena i otvorena novoizgrađena zgrada i sportska dvorana za potrebe Katoličke klasične gimnazije i Katoličke osnovne škole.
 18. Istoga dana, u predvečerje blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe, održava se hodočašće na Gospino polje kod Bilog Briga gdje misno slavlje u 19.00 sati predvodi  dijecezanski biskup. Nakon misnog slavlja uslijedit će procesija s Gospinim likom.
 19. Na blagdan Male Gospe, u nedjelju, 8. rujna 2019. središnju svetu misu u Kutjevu u 11.00 sati predvodi dijecezanski biskup.
 20. Istoga dana vjernici iz župa Slavonsko-podravskog arhiđakonata hodočaste u Voćin.  Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje u 18.30 sati predvodi dijecezanski biskup. Pri svršetku slavlja uslijedit će procesija s likom Gospe Voćinske.
 21. U subotu, 21. rujna 2019. u Požegi će se održati Biskupijski dan u sklopu kojeg će se održati i Biskupijski susret mladih s večernjim duhovno-glazbenim programom.