Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu

9. i 10. svibnja 2020.

Ovogodišnji Susret hrvatske katoličke mladeži održat će se 9. i 10. svibnja 2020. u Zagrebu. Prema informacijama primljenim od Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za pastoral mladih svi sudionici Susreta pozvani su doći u župe Zagrebačke nadbiskupije u petak 8. svibnja, predvečer. U subotu, 9. svibnja tijekom prijepodneva, predviđene su kateheze u 15-ak zagrebačkih župa, a poslijepodne program u centru grada, nakon čega slijedi povratak i program u župama smještaja. U nedjelju, 10. svibnja, u prijepodnevnim satima na Trgu bana Josipa Jelačića održat će se središnje euharistijsko slavlje, poslije kojeg slijedi ručak te povratak mladih svojim domovima.

Za sudjelovanje na SHKM mogu se prijaviti mladi, od krizmaničke dobi (8. razred osnovne škole) do 30 godina. Prijave se ispunjavaju u pripremljenom obrascu koji dostavljamo u prilogu, ali koji također možete preuzeti sa službene stranice Susreta kao i na našoj biskupijskoj web-stranici www.pozeska-biskupija.hr. Prijave za Susret prikuplja svaka biskupija pojedinačno, stoga molimo da najkasnije do 15. ožujka 2020. biskupijskom Pastoralnom centru na e-mail adresu [email protected] ili osobno dostavite popis mladih iz vaše župe koji žele sudjelovati na susretu u Zagrebu. Navedeni datum označava krajnji rok do kojega sve prijave moraju biti unesene u jedinstveni sustav prijava u Zagrebačkoj nadbiskupiji nakon kojega se više neće biti moguće prijaviti. Kotizacija za sudjelovanje na Susretu iznosi 30 kuna po osobi, a potrebno ju je, nakon prijave Pastoralnom centru, također do 15. ožujka uplatiti biskupijskom Ekonomatu uz naznaku „za SHKM u Zagrebu“. Biskupijski ekonomat će objedinjenu kotizaciju svih sudionika SHKM-a iz Požeške biskupije uplatiti na račun Nadbiskupskog duhovnog stola Zagrebačke nadbiskupije.

Jednako tako, iz Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za pastoral mladih zamolili su da se smještaj pojedinih grupa mladih na Susretu ne dogovara samostalno jer će raspored smještaja po župama odrediti organizacijski pododbor za smještaj i na vrijeme obavijestiti sve voditelje skupina u kojoj će župi biti smješteni.

U pripravi za SHKM u Zagrebu moguće je na susretima mladih održati kateheze koje se mogu preuzeti u digitalnom obliku na već spomenutoj biskupijskoj web-stranici, dok će u narednom periodu na župe biti dostavljena i tiskana katehetska građa kao i službeni plakat Susreta.